Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Náraz bez zpětného rázu: studenti se rozhodli pro miniaturní tlumiče nárazů od společnosti ACE pro pádové zkoušky

Při testování invalidních vozíků hrají výrobci z pochopitelných důvodů na jistotu. To tři začínající strojní inženýři nenechali nic náhodě, když pro renomovanou německou společnost MEYRA vyvinuli konstrukci pro pádové zkoušky invalidních vozíků testovací konstrukce pro invalidní vozíky jménem renomované německé společnosti MEYRA.
Aby ochránili vnitřní části své konstrukce, vsadili na miniaturní tlumiče nárazů od společnosti ACE konstrukce.

Arne Hankemeier, Julian Raimann a Tobias Ridder nedávno dokončili své vzdělání jako státem certifikovaní technici se specializací na strojírenství na odborné škole Felix-Fechenbach-Berufskolleg v Detmoldu. Volker Geise, který je zde zodpovědný za řízení vzdělávání, poznamenává, že podíl práce zaměřené na praxi je na strojírenském oddělení odborné školy velmi důležitý. Proto od počátku uvítal, že jeho tři absolventi chtěli v rámci své závěrečné práce úzce spolupracovat s nedalekou společností MEYRA GmbH.

Jako člen mezinárodně působící skupiny MEYRA Group z Kalldorfu patří tato společnost k předním výrobcům vysoce kvalitních invalidních vozíků a proslavila se také jako dodavatel rehabilitačních pomůcek. V souladu se svým tvrzením "Pohybujeme lidmi" MEYRA podporuje a motivuje mnoho lidí se zdravotním postižením po celém světě k dosažení větší mobility a nezávislosti. Neustálý dialog s postiženými a také s odborníky z oblasti medicíny a terapie a péče umožňuje společnosti MEYRA vyvíjet také výrobky zaměřené na praxi, a to i v úzké spolupráci s odborným obchodem se zdravotnickými potřebami. Tento holistický, praktický přístup se studijní skupině na německé univerzitě velmi hodil, i když tu byla ještě jedna souvislost: Tobias Ridder, jeden ze tří mladých talentů, již pracoval jako designér výrobků na míru ve společnosti MEYRA, když se spolu s Arne Hankemeierem a Julianem Raimannem rozhodl vyvinout jako svou závěrečnou práci na univerzitě profesionální zařízení pro pádové zkoušky invalidních vozíků. S plnou podporou svého zaměstnavatele se pustili do stavby konstrukce, která měla sloužit především k testování nosnosti nových modelů invalidních vozíků MEYRA.

Požadavek: vysoká nosnost

Zkušební zařízení je navrženo tak, že každý invalidní vozík je nejprve zatížen maximální přípustnou hmotností a poté vjet do konstrukce. Každý model se pak upevní na chapadlo a po upevnění se pneumaticky zvedne a spustí z předem definované výšky. Za účelem tlumení síly nárazové desky zvedacího zařízení a ochrany celé jejich konstrukce zvažovali tři technici instalaci tlumičů nárazů. Cílem tohoto záměru bylo nejen prokázat stabilitu vozíků, ale také zajistit, aby samotné testovací zařízení bylo co nejstabilnější a nemuselo být opravováno již po několika cyklech používání.

V rozhovoru studenti uvedli, že si byli vědomi jedné z hlavních výhod hydraulických tlumicích prvků, a sice že díky své lineární charakteristice pracují bez efektu odrazu. "Díky prezentaci společnosti ACE Stoßdämpfer GmbH, kterou jsme mohli navštívit v rámci kurzu, jsme věděli, že některé tlumiče mohou nejen lépe řešit úlohy zpomalení z hlediska svých tlumicích vlastností, ale také pomáhají minimalizovat dopad tlumiče.ale také napomáhají tomu, aby testy byly tišší než dříve, zejména když srovnáme tlumicí úlohy s výkonem ocelových pružin nebo pryžových tlumičů," připomíná Arne Hankemeier.
Protože společnost ACE nabízí na svých webových stránkách nástroje pro dimenzování: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html a mnoho dalších užitečných služeb, které jsou k výrobkům dodávány, obrátili se studenti na evropskou centrálu společnosti ACE v Langenfeldu. K jejich radosti jim obchodní inženýři nejen telefonicky potvrdili konstrukční údaje mladých inženýrů, ale také jim zdarma poskytli vzorky čtyř miniaturních tlumičů. Tato podpora mladých inženýrů je ve společnosti ACE již léta běžnou praxí, neboť společnost zjistila, že podpora mladých akademiků a technických škol často vede k inovativním řešením a dokonce k novým produktovým řadám.

Řešení problémů: Hydraulické tlumicí prvky

Jakmile tým obdržel čtyři miniaturní tlumiče MC25EUM od společnosti ACE, šlo vše
velmi rychle: díky kompaktní konstrukci jsou hydraulické prvky předurčeny k rychlé integraci, a to i do stávajících konstrukcí. Tlumiče jsou k dispozici ve verzích s technologií membránového těsnění i bez ní a optimalizují širokou škálu strojů tím, že rychle a nedestruktivně brzdí hmoty. Zákazníci si mohou vybrat mezi nastavitelnými a samokompenzujícími verzemi. V tomto případě byly použity druhé jmenované. Vnější tělesa miniaturních tlumičů jsou vyrobena z masivního kusu oceli a naplněna speciálními kapalinami, které jsou teplotně stabilní. Tyto hydraulické prvky stroje mají integrované pevné dorazy a jsou bezúdržbové. Byly vyvinuty a zdokonaleny společností ACE, která je již více než 60 let technologickým lídrem na trhu průmyslových tlumičů nárazů. Modely použité v této aplikaci mají zdvih 6mm a jsou vhodné pro absorpci energie 2,8 Nm na cyklus.

Týmová práce tří absolventů univerzity fungovala po celou dobu projektu perfektně. Tobias Ridder byl zodpovědný za návrh, zatímco Arne Hankemeier a Julian Raimann byli zodpovědní za konstrukci a dokumentaci. Integrace čtyř komponentů sponzorovaných společností ACE byla nakonec malým cvičením, říká Arne Hankemeier a vyvozuje tento pozitivní závěr: "Pomocí průběžného závitu komponentů jsme mohli provést přesné nastavení a spolehlivě je udržet v nastavených polohách pomocí dodaných pojistných matic. Tyto tlumiče absorbují přípustné zatížení opravdu spolehlivě, tiše a rychle a plní svůj účel v plném rozsahu. V naší testovací sérii jsme také s velkým potěšením zjistili, že v malém instalačním prostoru naší konstrukce lze téměř bezhlučně a bezpečně brzdit nejrůznější velké hmotnosti bez zpětného rázu.

Více novinek.

Digitalizace a štíhlý přístup k řízení jsou v mnoha firmách považovány za vítanou zeštíhlovací kú...

Při testování invalidních vozíků hrají výrobci...

Specialisté na nouzové zastavení oslavují premiéry ve filmu a televizi
Pokud jde o technologii průmyslového tlumení, je společnost ACE jedním z prvních kontaktů pro většinu konstruktérů a projektantů na celém světě. Ať už mají odborníci v těchto dnech jakékoliv dotazy, společnost ACE je vždy rychle zodpoví, ať už online, nebo prostřednictvím osobního kontaktu na místě.

V konstrukci invalidních vozíků je mnoho prostoru pro zlepšení. To dokazuje jednonápravový vozík...

Úleva při manipulaci a přestavbě: univerzální šroubovák s plynovou tažnou pružinou a strukturálními tlumiči od společnosti ACE