Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Zefektivnění plánování a projektování: bezplatné online nástroje ACE v praxi

Digitalizace a štíhlý přístup k řízení jsou v mnoha firmách považovány za vítanou zeštíhlovací kúru. O tom, jak digitální pokrok zjednodušuje procesy v plánování a projektování, svědčí především řešení navržená z pohledu uživatele. Jako příklad slouží konfigurační a výpočtové programy od společnosti ACE a dva praktické případy.


Společnost ACE Stoßdämpfer GmbH nabízí konstruktérům portfolio produktů, které přesahuje rámec tlumicí techniky. Vedle produktů pro regulaci otáček a bezpečnostních produktů doplnila společnost svůj sortiment technologií pro regulaci vibrací o četná řešení. Ať už se jedná o průmyslové a bezpečnostní tlumiče nárazů, průmyslové plynové pružiny nebo hydraulické brzdové válce, upínací prvky, rotační brzdy, pneumatické vzduchové pružicí prvky nebo vibroizolační desky a pryžokovové izolátory, společnost ACE nabízí na svých webových stránkách nepřetržitě a zdarma digitální služby pro konfiguraci a návrh svých komponent prakticky pro jakoukoli konstrukci:



kromě toho mohou komerční zákazníci společnosti ACE využít internetový obchod propojený s nástroji na domovské stránce společnosti ACE, kde si mohou kliknutím myši bezproblémově objednat výrobky určené podle návrhu a nechat si je v krátké době doručit zásilkovou službou.

Zákazník 1 řeší problém s vibracemi pomocí online nástroje ACE

Toto řešení si vybral zákazník společnosti ACE, který používá miskový podavač pro předtřídění, organizaci, dopravu a zásobování dílů v automatizovaném výrobním procesu. Během provozu se vibrace přenášely na hliníkový rám. Výsledkem bylo rušivé hučení. Zákazník našel ideální řešení během několika minut na webových stránkách společnosti ACE. Stačilo zadat několik klíčových údajů, jako je stávající hmotnost 212 kg, budicí frekvence 100 Hz a opěrné body. Od té doby čtyři tlumiče vibrací překonaly zákazníkem požadovanou izolaci vibrací ve výši 90 % a spolehlivě oddělily zdroj vibrací.

Výchozím bodem tohoto příkladného řešení je přímý odkaz na výpočtový program pro tlumení vibrací:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Uživatelé si mohou ve velmi krátké době sami vypočítat více než dvě třetiny všech typických konstrukčních případů a nechat si zobrazit odpovídající montáž stroje. Po zadání několika klíčových údajů program přímo vypočítá těžiště stroje, a tím i individuální zatížení podpěrných bodů, s možností volby mezi alternativními výrobky, a tím i mezi různými konečnými náklady na tlumení vibrací.

Teoreticky by se měření vibrací dalo rychle a snadno určit i na místě pomocí vlastní aplikace VibroChecker od společnosti ACE. Tuto aplikaci nabízí společnost z Langenfeldu zdarma ve třech jazykových verzích pro iPhony a iPady a s přídavným malým obslužným programem také pro stolní počítače. Aplikaci VibroChecker naleznete například jako aplikaci pro iOS v Apple Store na tomto odkazu:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Zákazník 2 našel řešení proti vibracím na míru

Druhá aplikace se týkala také oddělování materiálů od sebe. Tentokrát bylo úkolem oddělit od betonové podlahy dva systémy tryskacích kol o hmotnosti několika tun. Za tímto účelem byly pod systémy dodatečně namontovány panely izolující vibrace. Jejich hlavním úkolem je zabránit tomu, aby vibrace, které systémy přenášely na betonovou podlahu, ovlivňovaly citlivá zařízení pro měření drsnosti a personál v sousední měřicí místnosti. Ta se zabývala zjišťováním drsnosti zpracovávaných povrchů. V závislosti na provozním režimu obou tryskacích kolových systémů již nebylo možné provádět k tomu potřebná měření kvůli vibracím vznikajícím během pracovního procesu.

V tomto složitém případě byla společnost ACE jako dlouholetý partner nejprve telefonicky konzultována. Techničtí poradci doporučili panely SLAB z oblasti vibrační techniky:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

Dodané prvky lze bez větší námahy nalepit na podklad pod stávající stroje a systémy pro instalaci. Ačkoli je tento typ tlumení viskoelastickými PUR materiály spojen s izolací nebo zpomalením vibrací ve většině průmyslových aplikací, společnosti ACE se s tímto materiálem podařilo eliminovat i další rázy. Za tímto účelem lze desky z produktové řady SLAB 030 až SLAB 300 rychle přizpůsobit příslušné aplikaci:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

V tomto případě byly desky SLAB 720 určeny pro větší systém tryskacích kol a konkrétní rozměry pro menší SLAB 600 pomocí výpočtového softwaru pro desky izolující vibrace, který lze také zdarma nalézt online:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Kvalita a velikost desek byla předem určena pomocí výpočtů budicí frekvence a bodového zatížení. Se standardní hustotou 720 nebo 600 kg/m³ a tloušťkou materiálu 25 mm jsou nyní schopny eliminovat vznikající vibrace do té míry, že již nejsou cítit v sousední měřicí místnosti. Podle zákazníka je to skutečná konkurenční výhoda a pro společnost ACE je to další případ, který se podařilo vyřešit díky panelům SLAB, a to případ doslova obtížný vzhledem k tomu, že systémy váží několik tun.

Více novinek.

Při testování invalidních vozíků hrají výrobci...

Specialisté na nouzové zastavení oslavují premiéry ve filmu a televizi
Pokud jde o technologii průmyslového tlumení, je společnost ACE jedním z prvních kontaktů pro většinu konstruktérů a projektantů na celém světě. Ať už mají odborníci v těchto dnech jakékoliv dotazy, společnost ACE je vždy rychle zodpoví, ať už online, nebo prostřednictvím osobního kontaktu na místě.

V konstrukci invalidních vozíků je mnoho prostoru pro zlepšení. To dokazuje jednonápravový vozík...

Úleva při manipulaci a přestavbě: univerzální šroubovák s plynovou tažnou pružinou a strukturálními tlumiči od společnosti ACE