Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

Vysokoproudý zásuvný systém PLUG MARINE od společnosti PFISTERER získal certifikaci DNV-GL

Winterbach, Německo - červenec 2024 -

Společnost PFISTERER nabízí systém PLUG MARINE s certifikací DNV-GL pro vysokoproudé připojení zástrček pro elektrické připojení energetických komponentů, systémů skladování energie, transformátorů, měničů a dokonce i lodních pohonných systémů. Tyto robustní konektory se již léta osvědčují při sériovém použití ve vlacích a větrných turbínách.

Certifikace nyní potvrzuje také jejich vhodnost pro použití na lodích a dalších zařízeních na moři. PLUG je robustní jednopólový konektorový systém od společnosti PFISTERER pro bezpečný přenos vysokých proudů. Výkonové spektrum se pohybuje od 400 do 1 250 ampérů při napětí 1,8 až 3,6 kV DC a AC. Systém se již po desetiletí osvědčuje v mnoha železničních aplikacích, jako jsou vysokorychlostní a dálkové vlaky i regionální vlaky. Používá se také při sériové výrobě ve větrných turbínách o výkonu až 15 MW - od místa výroby energie až po připojení síťového transformátoru. Certifikace DNV-GL nyní potvrzuje také jeho vhodnost pro lodě, mořské plošiny a plovoucí větrné turbíny. PLUG MARINE splňuje všechny požadavky na dielektrickou pevnost, vibrační stabilitu, požární odolnost a ochranu proti korozi. Vyznačuje se také nízkou hmotností, kompaktností a jednoduchou instalací.


Díky robustní konstrukci je zaručen bezúdržbový provoz. Bezpečná a rychlá instalace elektrických lodních komponent Robustní zásuvný systém PLUG MARINE nabízí ideální zásuvnou alternativu k pevnému zapojení elektrických komponent na lodích - zejména pro vyšší výkonové údaje. Patří mezi ně elektromotory a turbíny, stejně jako přípojky pro generátory, rozváděče, transformátory a bateriové systémy. PLUG MARINE je určen pro hliníkové a měděné kabely se stíněním i bez stínění v poli a pro různé průřezy vodičů a je k dispozici v rovném a úhlovém provedení. Možnost předmontáže elektrických systémů zjednodušuje a urychluje instalaci i údržbu a opravy na místě. Zásuvný systém PLUG zároveň nabízí bezpečnou ochranu před dotykem pro zaměstnance na palubě lodi nebo plošiny a větrné turbíny během provozu.

"Certifikace DNV-GL pro PLUG MARINE potvrzuje naše úsilí o kvalitu a je předpokladem pro široké využití systému v sektoru offshore," vysvětluje Dr. Thomas Schilla, manažer pro rozvoj obchodu společnosti PFISTERER. "Již dávno také prokázal svou účinnost:


Použití v systémech alternativní energie a distribuce stejnosměrného proudu Námořní průmysl si dal za úkol trvale snižovat emise CO2." Systém se již několik let používá na moři v řešeních připojení mobilních zdrojů energie pro klimatizované lodní kontejnery a také ve vysoce výkonných lodních pohonných systémech POD. Za tímto účelem pracuje na ambiciózních projektech v mnoha oblastech. "Jsme přesvědčeni, že konektorový systém PLUG může významně přispět k modulárním, škálovatelným koncepcím jako součást inovativních kabelových systémů pro střídavé nebo stejnosměrné sítě a výkonové komponenty. Rádi také předáme naše zkušenosti z větrné a železniční energetiky," říká Dr. Thomas Schilla.

Více novinek.

Společnost Pfisterer je zastoupena na zasedání CIGRE v Paříži.

od

Společnost PFISTERER, přední světová technologická společnost pro řešení energetické infrastruktury, a Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., se těší z úspěšné spolupráce v Gussenstadtu.


Winterbach, Německo - 6. února 2024 - Systém zásuvných spojů CONNEX od společnosti PFISTERE...

Winterbach, Německo - 7. listopadu 2023

U pobřeží Dolního Saska byl...

Čestným předsedou dozorčí rady SE se stává Karl-Heinz Pfisterer.