Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf získává další značku ACT jako ocenění za ekologicky šetrné přístroje

Značky ACT (Accountability, Consistency, Transparency) fungují podobně jako nutriční značení a nabízejí komplexní posouzení aspektů souvisejících s udržitelností. Laboratoře tak mohou snadno posoudit šetrnost svých dodavatelů k životnímu prostředí.


Certifikační proces důkladně hodnotí výrobní procesy, spotřebu energie a vody, balení a aspekty likvidace výrobků. Společnost Eppendorf již získala označení ACT pro více než 150 výrobků.
Nyní přibyly další tři skupiny výrobků
  • multipette®1) M4 vícenásobný dávkovač,
  • thermoMixer© C a
  • mastercycler® X40.

Tyto výrobky se připojují k rostoucí řadě laboratorních výrobků Eppendorf, které byly hodnoceny společností My Green Lab z hlediska jejich šetrnosti k životnímu prostředí, včetně odstředivek, laboratorního spotřebního materiálu na biologické bázi, pipet a mrazniček s velmi nízkou teplotou.


Závazek společnosti Eppendorf k udržitelnosti je patrný při výrobě všech těchto nedávno označených zařízení ACT, která jsou montována v německých továrnách využívajících 100% obnovitelnou energii. Kromě toho společnost Eppendorf podnikla řadu iniciativ k minimalizaci spotřeby energie a snížení množství odpadu v těchto výrobních závodech.





Díky přísným zásadám ochrany životního prostředí, zdraví a bezpečnosti, včetně certifikace ISO 14001 a odpovědného nakládání s chemickými látkami, jakož i používání recyklovaných a recyklovatelných obalových materiálů, zajišťuje společnost Eppendorf vysoké standardy bezpečnosti a odpovědnosti vůči životnímu prostředí. O značce ACT Kritéria pro značku ACT, známá také jako kritéria faktoru dopadu na životní prostředí (EIF), byla vyvinuta za přispění odborníků z oboru a externích zainteresovaných stran. Vědci, pracovníci odpovědní za udržitelnost, odborníci na získávání zdrojů a výrobci poskytli cennou zpětnou vazbu ke kritériím EIF, což vedlo k vytvoření nejkomplexnějšího programu označování výrobků pro vědy o živé přírodě. Proces označování ACT zahrnuje ověření udržitelného dopadu výrobku, jeho provozu a konce životnosti třetí stranou. Dokončení tohoto procesu je významným úspěchem, který výrobcům poskytuje základ a rámec pro neustálé zlepšování.

Více novinek.

Při vývoji bioprocesů jsou klíčem k úspěchu data. Je nutné pochopit,...

Efektivní interakce mezi manuálním a automatickým pipetován&ia...

V laboratořích zabývajících se přírodními vědami, kde j...

Investigators 2024 získává Clemens Plaschka, Rakousko

Nezávislá porota, které předsedala profesorka Laura Machesky, vybrala Clemensův výzkum molekulárn...

Laboratoře jsou závislé na vysokém výkonu a spolehlivosti destiček, které používají ve svých vyso...