Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Zpět na seznam

Zkoušečka napětí na dálku pro železniční aplikace a aplikace EVU (KP-Test 5D dual ) od PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Dotaz na produkt  

Před prováděním oprav a údržby je třeba dodržovat pět bezpečnostních pravidel. Jedním z nich je "zkontrolovat, zda není pod napětím". To vyžaduje zařízení, které jasně a spolehlivě indikuje stav napětí. Řada KP-Test 5 od společnosti PFISTERER splňuje nejpřísnější bezpečnostní normy na celém světě a nabízí správné řešení pro každou aplikaci. Nyní je k dispozici také bezkontaktní varianta, nový KP-Test 5D dual.

Detektor napětí KP-Test 5D dual pracuje na principu polní sondy. Polní sonda detekuje elektrické pole v okolí detektoru napětí. Vyhodnocovací jednotka monitoruje intenzitu pole. Pokud překročí definovanou mezní hodnotu, detektor napětí zobrazí "přítomné provozní napětí". Není-li hodnota dosažena, přístroj signalizuje, že není přítomno žádné napětí.

Bezpečnost díky světlu a zvuku
Stejně jako všichni členové rodiny KP-Test 5 provádí KP-Test5D dual po zapnutí spolehlivý autotest. Výsledek testu je indikován prostřednictvím osvědčeného dua lního systému, který se skládá ze světelného a zvukového signálu. Kromě toho proporcionální akustický výstražný signál jasně ukazuje, kdy se KP-Test 5D dual blíží k vodiči pod napětím - v rané fázi, ještě před dosažením skutečného prahu odezvy. Funguje tak, že se v klesajících intervalech ozývá zvukový signál, podobně jako u senzoru zpátečky vozidla.

Kdekoli, za každého počasí
Ať už v dešti, mlze nebo při teplotách od -25 °C do +70 °C, KP-Test 5D dual spolehlivě a bezpečně detekuje napětí za všech podmínek. Mimořádně výkonné LED diody zajišťují jasně viditelný signál - i proti jasnému světlu nebo za silného slunečního světla. Integrovaný akustický signál je zřetelně slyšet i v hlučném prostředí - například ve větru na stožárech nadzemního elektrického vedení.

Snadná manipulace
S celkovou délkou menší než jeden metr a hmotností 1 080 gramů se s KP-Test 5D dual snadno manipuluje v každé situaci - ať už při použití na stožáru, nebo při přepravě v ergonomické brašně s ramenním popruhem. Detektor napětí tedy nabízí dodatečnou bezpečnost při každodenním používání.

Dva testovací rozsahy
Detektor KP-Test 5D dual se vyznačuje mimořádnou flexibilitou pro specifické aplikace. Má dvě spínací úrovně pro testování různých napětí a frekvencí. Zároveň jsou k dispozici různé typy zařízení pro použití v železničních a přenosových sítích. Lze tak jasně detekovat napětí od 110 kV při 16,7 Hz nebo 110 kV 50 Hz až po 420 kV 50 Hz.

Výhody
  • Spolehlivý autotest
  • Jasná signalizace
  • Vizuální a akustický signál
  • Proporcionální akustický výstražný signál
  • Lehký a kompaktní
  • Použití za každého počasí
  • Testováno podle DIN VDE V 0682-417
  • Odkazy na produkt ca

Dotaz na produkt  

Další produkty v sekci Napetová zkoušecka

Napetová zkoušecka (KP-Test 5)

Při práci na elektrických zařízeních je nejvyšší prioritou zajištění bezpečnosti osob a zabránění škodám na majetku. Je nezbytné se naprosto ujistit, že není přítomno žádné napětí. Detektory napětí PF...