Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

Společnost Franke řeší náročnou úlohu ložisek pro spirálové korunkové frézy

Z výzvy se stává úspěšný příběh: Po předchozí spolupráci na řešení s několika dodavateli našla společnost Kronen GmbH nakonec partnera ve firmě Franke, která zvládla obtížnou skladovací úlohu s důmyslným otočným kroužkem. Společnost Kronen

vyvíjí a vyrábí stroje a kompletní linky pro zpracování potravin - ty zahrnují funkce pro krájení, mytí, loupání a balení. "Kvalita a poradenská kompetence naší společnosti je oceňována po celém světě. Proto je laťka nastavena vysoko. Naši zákazníci u nás najdou ty správné stroje pro výrobky, které zpracovávají," vysvětluje Sebastian Serrer, konstruktér společnosti Kronen.

Náročné podmínky pro valivá ložiska

Jedním z těchto strojů je spirálový krouhač SP150, který krájí ovoce a zeleninu na dlouhé proužky ve tvaru špaget. "Při vysoké rychlosti promění například máslovou dýni o průměru 15 cm v 16metrovou spirálu," říká Sebastian Serrer. Dalším možným využitím jsou zeleninové nudle s nízkým obsahem sacharidů, které jsou v současné době v módě.

Sestrojit stroj, který dokáže provádět tento druh uměleckého řezání, není snadné. To platí i pro integraci dodaných komponent. Specifické požadavky byly například kladeny na válečkové ložisko, které vede řezný nástroj. Vývoj teploty zde byl obzvláště kritický. Silné zahřátí valivého ložiska by zhoršilo kvalitu zpracovávaných potravin, a proto bylo nutné se mu za každou cenu vyhnout.

Kromě toho bylo třeba překonat další výzvy: "Při počátečních testech s běžnými ložisky se do ložisek stále dostávaly nečistoty," vzpomíná konstruktér Sebastian Serrer. "Problémem bylo také to, že přílišné čištění, například parními tryskami a proudem vody, poškozovalo ložiska." Zejména v potravinářském průmyslu však byly nesmírně důležité hygienické normy. Větší intervaly čištění proto nebyly praktickým řešením.

Profil řešení Franke

Otočný kroužek Franke vyrobený na míru
Použití v potravinářství
Zvláštní výzvy: zamezení vzniku tepla; časté a intenzivní čištění
Požadavky na ložiska: Rychlost, hygiena, těsnost, hladký chod a dlouhá životnost

Více novinek.

Ve světě ložiskových technologií je v centru pozornosti inovativní řešení: ložisko s drátěnou dráhou.

Společnost Franke GmbH sídlí v Obere Bahnstraße v Aalenu od roku 1954. Na základě vynálezu...

Snadné ovládání a dobrý design: Mladá společnost Sachs Products přikládá těmto vlastnostem u svýc...

Španělský výrobce balicích strojů Mespack je specialistou na flexibil...