Katalog

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

12.08.2021 00:08

Hledaný a nalezený robustní kodér

Modulární platforma snímačů Sendix Plus mění katalogové produkty na aplikace

V průmyslových odvětvích s obzvláště náročnými podmínkami prostředí jsou snímače nepostradatelné pro snímání polohy, měření rychlosti a otáček. Dáme-li však do souvislosti s elektromechanickým zařízením vysoké teploty, silné nárazy a vibrace, stejně jako prach, korozivní chemikálie nebo odolné bahno, kterým musí aplikace odolávat, pak se zdá, že zde existuje zásadní rozpor: V tomto případě se jedná o rozpor mezi vysoce přesným a precizním měřením a obzvláště robustní konstrukcí okolních součástí. Přesněji řečeno: Na jedné straně přesné mechanické snímače s filigránskou konstrukcí, hřídele a ložiska. Na jedné straně těžké stroje, které se nezastaví před žulou nebo ocelí.

Modular se hodí nejlépe Inkrementální snímače se pevně usadily v oblasti mobilní automatizace, stejně jako v mnoha dalších průmyslových odvětvích s obzvláště drsnými podmínkami prostředí. Požadavky na ně se v posledních letech enormně zvýšily. Neustále se zvyšující funkčnost, vyšší efektivita a nároky na kvalitu pracovního procesu vyžadují výkonný a především škálovatelný automatizační systém. Protože jak rozdílné jsou aplikace, tak rozdílné jsou i požadavky uživatelů. Neexistuje dokonalý kodér pro všechny případy. Může však existovat dokonalý modulární systém snímačů: modulární řada výrobků s variantami na míru pro každou aplikaci, a to i v těch nejextrémnějších podmínkách. Snadno se hledá a nákladově efektivně realizuje.

A Sendix by tam měl být Aby bylo možné z katalogového výrobku vytvořit individuální a funkční aplikaci, sází společnost Kübler na škálovatelný modulární sortiment, který lze podle potřeby rozšiřovat a srozumitelně navrhnout nejlepší řešení. Na základě osvědčené řady snímačů Sendix, která se díky chráněné, plně blokované konstrukci ložisek prosadila v mnoha průmyslových odvětvích, se z modulární řady výrobků stala řada Sendix Plus. Sendix Plus kombinuje maximální robustnost s maximální modularitou. Jedinečná ložisková sestava Sendix v provedení Safety-Lock™, která je k dispozici jak ve variantě s hřídelí, tak ve variantě s dutou hřídelí, funguje spolehlivě a především bez poruch i v extrémních podmínkách. Snímače Sendix představují obzvláště velká, vysoce kvalitní kuličková ložiska s optimálně dimenzovanými vůlemi.

Optimální varianta rychle a hospodárně Díky této mimořádně robustní konstrukci ložisek, pokračující v provedení Safety-Lockplus™, snímače Sendix odolávají nárazům, vibracím a chybám při montáži. Nyní znamenají ještě větší robustnost a jsou vhodné zejména pro náročné venkovní aplikace různých stupňů. Cíl modulární řady: pokud je požadován robustní snímač, je rychle určena optimální varianta pro konkrétní aplikaci, a to vždy s ohledem na náklady.

Více novinek.

Těšíme se na setkání s vámi na

Veletrhu Sindex v Bernu


Hala 3....

Nové snímače PROFIsafe založené na platformě průmyslového Ethernetu.<...

Systémy měřicích kolečekSystémy pro měření rychlosti, detekci polohy...

Díky včasným technologickým diskusím vzniklo řešení s přidanou hodnotou, které je odolné vůči budoucnosti.
Vhodné rotační snímače, drátové snímače a dotykové displeje LCD pro vaši aplikaci.