Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Kalkulačka pro fyzikální veličiny vlhkosti a tlakový rosný bod

Nový kalkulátor vlhkosti od společnosti E+E Elektronik počítá všechny důležité parametry související s vlhkostí a tlakový rosný bod.

S kalkulačkou vlhkosti od společnosti E+E Elektronik lze snadno a v reálném čase provádět složité výpočty vlhkosti. Tento bezplatný výpočetní nástroj funguje online v jakémkoli nejnovějším prohlížeči a lze jej také nainstalovat jako aplikaci do chytrých telefonů nebo počítače. Pomocí praktického výpočetního programu lze vypočítat až 15 parametrů souvisejících s vlhkostí. Kalkulátor vlhkosti E+E je navíc vybaven samostatným režimem výpočtu pro určení tlakového rosného bodu.

Výpočet vlhkosti včetně nejistoty měření

Na základě tří známých fyzikálních veličin (tlak, teplota a měřená veličina vlhkosti) vypočítá program E+E Humidity Calculator až 15 parametrů souvisejících s vlhkostí, jako je rosný bod, bod mrazu, absolutní vlhkost, entalpie atd. Významným rozdílem oproti ostatním kalkulačkám vlhkosti je, že kalkulačka E+E Humidity Calculator zohledňuje také nejistotu měření, a zajišťuje tak obzvláště praktické výsledky.

Kromě výpočtu a převodu fyzikálních veličin vlhkosti lze kalkulátor vlhkosti E+E použít také k simulaci chování hodnot vlhkosti při změně tlakových a teplotních podmínek. Pro realistické výpočty lze jako nosné médium zvolit vzduch a 10 dalších plynů (včetně argonu, CO2, helia a metanu).

Vzorce pro přepočet, včetně výpočtu nejistoty, vycházejí z běžných teorií vlhkosti a byly ověřeny akreditovanou kalibrační laboratoří E+E Elektronik.

Praktický kalkulátor rosného bodu

Kromě výpočtu vlhkosti je kalkulátor vlhkosti E+E vybaven samostatným režimem výpočtu rosného bodu v systémech stlačeného vzduchu. Díky tomu lze snadno určit změnu teploty rosného bodu v závislosti na tlaku plynu.

Uživatelsky přívětivý a funkční

Kalkulátor vlhkosti E+E se snadno a intuitivně používá a nabízí bohatou sadu užitečných funkcí. Například měrné jednotky fyzikálních veličin lze jedním kliknutím převést ze soustavy SI na americkou soustavu jednotek nebo je definovat individuálně pro každou fyzikální veličinu. Uživatelé si mohou seznam vypočtených fyzikálních veličin přizpůsobit vlastním potřebám zobrazením nebo skrytím jednotlivých řádků. Výsledky výpočtů lze exportovat do souborů PDF nebo Excel a také odeslat e-mailem. Kliknutím na tlačítko Reset vymažete všechny výpočty a obnovíte původní seznam měřených veličin.

Kalkulačka vlhkosti E+E je dostupná na adrese humidity-calculator.epluse.com.

Více novinek.

Trojice snímačů CDS201, HTS201 a TES201 představuje novou generaci přesných a spole...

S novým senzorem HTS801 uvádí společnost E+E Elektronik na trh svůj dosud nejvýkonnější senzor vl...

Digitální snímací modul pro úsporné měření vlhkosti a teploty

Snímací modul HTM502 rak...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stánek F31 - F32

...

Rakouský výrobce senzorů E+E Elektronik rozšiřuje své portfolio digitálních snímacích prvků o dvě...

Snímací prvek TEE501 nabízí vynikající přesnost měření až ±0,2 °C a díky malému pouzdru DFN se snadno integruje.