Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Sklo jako nosný materiál pro elektronické součástky

Proč potřebujete desky s plošnými spoji, když můžete tisknout elektroniku i na sklo? Skupina Irlbacher zpracovává speciální sklo pro různá průmyslová odvětví již více než 80 let. Díky patentované technologii Impatouch společnost ze Schönsee v různých aplikacích dokazuje, že zadní stranu skla lze použít jako nosič obvodů a že elektroniku lze namontovat přímo na sklo

Rodinný koncern Irlbacher, založený v roce 1935 v Schönsee
v Horní Falci, je dnes celosvětovým specialistou na sklářskou techniku.

Na deseti hektarech zpracovává více než 600 zaměstnanců s nejvyšší přesností více než 50 druhů skla - pro hygienické HMI, ušlechtilé interiérové a exteriérové osvětlení, stylová krbová kamna.stylová kamna, estetické stavební technologie, funkční sanitární předměty nebo s mikrometrovou přesností pro zpracovatelský průmysl. Společnost, jejíž vývozní kvóta činí více než 40 %, dodává do více než 50 zemí světa. Společnost Irlbacher se již dávno stala poskytovatelem řešení pro komplexní sestavy na bázi skla. Základem je vlastní modulární sada řešení, která se skládá z tuctu sofistikovaných technologických platforem.

Od dodavatele skla k elektronice na skle

Vlastní vývoj elektroniky společnost zahájila v říjnu 2007. Vlastní tým osmi lidí v oblasti vývoje hardwaru a softwaru a uspořádání obvodů, který vede Andreas Bodensteiner, vytváří "skleněnou elektroniku" budoucnosti, protože substrát je složitý.
Společnost se již dávno vyvinula z dodavatele skleněných dílů v poskytovatele systémových řešení.
Günther Irlbacher, jednatel čtvrté generace, srší nápady: "Přední panely ze skla vypadají jednoduše elegantně, jsou odolnější proti poškrábání než plexisklo a mají vysokou hodnotu.

Za čelním panelem se však věci komplikovaly: bylo třeba připojit a zapojit senzory, přídavná deska s obvody pro zpracování signálu vyžadovala montážní řešení a ochrana proti elektromagnetické kompatibilitě nebyla zrovna bezproblémová."Irlbacher dokazuje svou produktovou řadou Impatouch, že je mnohem jednodušší, levnější a také šetrnější k životnímu prostředí: senzory a vodiče jsou natištěny přímo na skle - není potřeba žádná deska plošných spojů a díky tomuto principu nedochází ani k problémům s EMC na kabelech dotykových senzorů.

Sklo se stává deskou s plošnými spoji

Postup je vlastně docela jednoduchý.
Sklo jako konstrukční prvek slouží také jako nosný materiál pro všechny elektronické komponenty. Kapacitní senzorové prvky a vodiče jsou vytištěny sítotiskem přímo na zadní stranu skleněného čelního panelu Impatouch; samotné sklo se tak stává deskou s plošnými spoji. Protože vodivé stopy jsou za konstrukční vrstvou, nejsou zvenčí viditelné
. Poté se vypálí tištěné vodiče a designová vrstva, čímž se sklo zároveň změní na tvrzené bezpečnostní sklo.

Více novinek.

  • Intuitivní HMI pro mezinárodní trh
  • Haptické dotykové HMI funguje i bez displeje<...

Díky vodítkům vyřezaným do dotykového displeje vaše prsty vždy vědí, kde se nacházejí. Psaní a ps...