Katalog

Systea GmbH

30.09.2022 15:09

Fasádní systémy SYSTEA digitálně dostupné jako obsah BIM

S okamžitou platností je SYSTEA k dispozici s obsahem BIM všech systémů spodní stavby na waya od BIMsystems. Projektanti mají možnost umístit a konfigurovat systémová řešení přímo ve vlastním systému CAD a předávat výrobci důležitá data pro výrobu. Tímto krokem společnost SYSTEA rozšiřuje své digitální portfolio ve spolupráci se společností BIMsystems.

SYSTEA digitalizuje fasádní konstrukce do obsahu BIM, aby optimálně podpořila proces plánování pomocí BIM
Pomocí BIM (Building Information Modelling) lze stavební projekty digitalizovat již od samého počátku a shromažďovat a spravovat důležité informace o plánování, realizaci a infrastruktuře v tzv. digitálním dvojčeti. Pro realizaci v praxi jsou jako zdroj informací mimo jiné vyžadována data v souladu s BIM. S cílem podpořit projektanty v digitálním plánování a dále pokročit v digitalizaci stavebnictví zpřístupňuje společnost SYSTEA své systémy spodní stavby jako obsah BIM.

Od dubna jsou informace o výrobcích společnosti SYSTEA k dispozici jako BIM obsah v systému waya.Waya funguje jako plug-in pro CAD systémy ArchiCAD a Revit a vytváří spojení mezi projektanty a výrobci. Kromě geometrických dat svých stavebních výrobků integrovala společnost SYSTEA do obsahu BIM také související odborné znalosti. Výsledkem je jedinečná všestrannost obsahu BIM na platformě waya. Kromě klasického umístění obsahu BIM do systému CAD umožňuje waya konfiguraci výrobků s využitím BIM. Obsah BIM od společnosti SYSTEA je konfigurovatelný online a lze jej individualizovat před integrací do plánování CAD pomocí zásuvného modulu. Časově náročné ruční úpravy v systému CAD se tak stávají minulostí.

Kromě vysoké míry přizpůsobení obsahu BIM projektanti díky přehlednému rozhraní waya efektivně šetří čas při vyhledávání, výběru a umísťování digitalizovaných systémů spodní stavby. Jürgen Walter, produktový manažer společnosti SYSTEA, tento přístup vítá: "Ve společnosti SYSTEA se snažíme neustále zjednodušovat každodenní práci našich obchodních partnerů. Se společností BIMsystems máme na své straně partnera, který nás v tom podporuje. Naše systémy spodní stavby jsou individuální a vysoce kvalitní. To se musí odrazit v digitální aplikaci. Proto sázíme na BIMsystem, protože mapuje i složité systémové požadavky a přitom zůstává pro uživatele funkční."

"Ve světě, který se neustále stává složitějším, chceme usnadňovat každodenní práci našich obchodních partnerů vším, co děláme." Toto motto je součástí poslání společnosti SYSTEA. Jak v oblasti výroby podkladových konstrukcí pro fasády, tak v oblasti digitálního poradenství. Pomocí systému waya mohou realitní konzultanti společnosti SYSTEA přímo zobrazit odpovídající obsah BIM pro dotazy projektantů, upravit jej a správně zpřístupnit projektantům. Společnost tak efektivně doprovází projektanty v procesu bez zbytečných iterací.

Výsledek: architekti, stavitelé, řemeslníci a bytové podniky mohou v rámci plánování BIM využívat bezeztrátové propojení, poradenství přímo v systému CAD, digitalizované údaje o projektu a výrobku a informace vhodné pro adresáta v průběhu celého procesu plánování.

SYSTEA zajišťuje aktuální a správný obsah BIM - kdykoli
BIMsystems používá stávající digitalizované údaje o materiálech a výrobcích jako digitalizovanou expertízu pro obsah SYSTEA BIM. prostřednictvím prostředí pro údržbu linya by BIMsystems jsou tyto informace o výrobcích rozpracovány do obsahu BIM a vytvářeny, spravovány a aktualizovány na základě odborných znalostí v podobě pravidel a logiky samotným výrobcem. To znamená, že obsah BIM na waya je vždy aktuální a výrobce jej může implementovat. "Zjednodušení fasád" se tak stává realitou pro projektanty - pro výrobce i projektanty.

Proto se nyní odborník na fasády spoléhá na waya od BIMsystems. Protože vysoká efektivita a funkčnost systému BIM pro SYSTEA sama o sobě přesvědčuje: krátké doby zpracování a malá námaha při vytváření obsahu BIM prostřednictvím prostředí pro údržbu "linya".

waya je pro projektanty zdarma se všemi základními funkcemi! Umožňuje jim a dalším zúčastněným stranám ve stavebnictví vyhledávat, transformovat, konfigurovat a umisťovat obsah BIM ze systému SYSTEA a spolupracovat s partnery v centrálním datovém modelu. Instalace není složitá: Po stažení bezplatného pluginu a jeho instalaci se uživatelé musí zdarma zaregistrovat pouze jednou. Poté je systém waya připraven k provozu a lze jej ovládat přímo ze systému CAD.

Více novinek.

V době, která se vyznačuje nedostatkem pracovních sil a stále kratšími lhůtami pro rozhodování bě...

Když se řekne Bauhaus v Berlíně, automaticky si ho spojíte s Gropiem. S novou budovou Bauhaus AG...

Úspěšná kombinace starého a nového