Katalog

Systea GmbH

05.12.2023 01:12

Umění přesného a rychlého upevnění 3D prvků

V době, která se vyznačuje nedostatkem pracovních sil a stále kratšími lhůtami pro rozhodování během vývoje projektu, jsou nyní k dispozici nástroje, jako je 3D plánování a navrhování. Úzká koordinace a spolupráce mezi výrobcem stavebních prvků, architektem a zhotovitelem fasády znamená, že prefabrikované prvky lze realizovat s kratšími montážními lhůtami.

K jejich rychlé a přesné montáži je zapotřebí speciálně vyvinutých systémů podkonstrukcí, možností a technologií předmontáže, jakož i přehodnocení plánování a montáže. Stavební prvky jsou těžší a méně drobné, což odpovídá dnešním architektonickým požadavkům.

Velkoformátové stavební prvky jako architektonická atrakce
V působivém stavebním projektu SPURWERK brémského investora a projektanta "Peper & Söhne" jsou požadavky současné architektury uvedeny do praxe. Na místě bývalého nákladového nádraží Neustadtsgüterbahnhof (Neustadt) vzniká na ploše přibližně 90 000 m2 moderní, všestranný komerční mix kanceláří, řemesel, showroomů a restaurací.

Za urbanistický vzhled nového prostorného pracovního prostředí je zodpovědná architektonická kancelář Westphal Architekten BDA. Nově vzniklou čtvrť tvoří vícepodlažní, šedavě opalizující cihlové budovy, které podpírají antracitově zbarvené, patrové betonové sokly.

Bezpečná opora pro trojrozměrné velkoformátové betonové sloupy v prvkové konstrukci
Speciální konstrukce osvědčeného profilového systému SYSTEA UBE NG spojuje desky a tvarovky vyrobené společností RIEDER ze sklovláknobetonu. Pro urychlení doby montáže vzhůru směřujících šípovitých 3D prvků ze sklovláknobetonu byly zvoleny dvourozměrné prvky řady formparts. Prvky byly prefabrikovány tak, aby do sebe přesně zapadaly pomocí systémových rohových držáků, a po předmontáži byly dopraveny na staveniště.

V úzké koordinaci s firmou Kohlmeyer Fassadenbau se tak podařilo nejen mnohonásobně zkrátit proces montáže, ale také dokonale skloubit vysokou kvalitu předmontáže s prací na stavbě. Při montáži velkoformátových prvků na stavbě je důležitý přesný návrh roviny a precizní montáž jeřábem.

Profilový systém SYSTEA UBE se vyznačuje skrytým upevněním velkoformátových fasádních desek. V projektu budovy v Brémách byly obkladové prvky sešroubovány skrytě pomocí systémových konzol Rieder. Aby byly splněny požadavky na tepelnou izolaci, byl systém SYSTEA tepelně optimalizován. Upevnění agraffe lze provést na stavbě nebo v rámci předmontáže. Pro snadnější zpracování byly stěnové konzoly vybaveny montážní pomůckou, která umožňuje upevnění a udržení nosného profilu na místě.

SYSTEA je k dispozici pro individuální diskuze a dotazy.

Více novinek.

Když se řekne Bauhaus v Berlíně, automaticky si ho spojíte s Gropiem. S novou budovou Bauhaus AG...

S okamžitou platností je SYSTEA k dispozici s obsahem BIM všech systémů spod...

Úspěšná kombinace starého a nového