Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Jednoduché a přesné - Dunkermotoren a MAE představují cenově výhodnou řídicí elektroniku dGo pro krokové motory

Nestává se často, aby se konstruktéři výrobků a vedoucí nákupu shodli na používání stejného výrobku. Krokovým motorům s novou pohonnou elektronikou dGo od společností Dunkermotoren a MAE, obě značky AMETEK, se to však podařilo.

Konstruktérům se líbí kompaktní konstrukce v kombinaci s vysokým točivým momentem a jednoduchým a přesným ovládáním. Manažeři nákupu jsou spokojeni s nízkými náklady.

Dlouhou dobu nebyly krokové motory příliš oblíbené. Mechanická konstrukce, požadavky na rychlost, přetížení a hlučnost byly často vylučujícími kritérii. Díky sofistikovaným algoritmům jsou nyní tato omezení kompenzována elektronicky, takže krokové motory v současné době zažívají skutečnou renesanci. Společnosti Dunkermotoren a MAE nabízejí v této oblasti nové řešení pohonu, které zaujme svým výkonem a jednoduchým ovládáním.

Řídicí elektronika dGo společnosti Dunkermotoren pro motory MAE ve velikostech NEMA 17, 23 a 34 je řízena prostřednictvím jednoho frekvenčního signálu pro otáčky a jednoho směrového signálu (Step & Direction). Jednoduchý frekvenční generátor na straně zákazníka stačí k nastavení otáček s poměrem více než 10 000:1! A to vše bez nutnosti dělat kompromisy v přesnosti polohování. Elektronické mikrokrokování umožňuje až 12 800 přednastavených poloh na jednu otáčku.

Pokud není požadován žádný pohyb, elektronika sníží provozní proud, aby kompenzovala slabiny konvenčního řízení krokového motoru. Další algoritmy zajišťují např. velmi tichý provoz, zejména při nízkých otáčkách. Dokonce i problém nepozorované ztráty kroku v případě nepozorovaného přetížení, který byl dříve "strašákem", je nyní díky elektronické detekci ztráty kroku vyřešen.

Oblast použití nové řídicí elektroniky dGo pro krokové motory sahá od přesných dávkovacích čerpadel, portálových nebo pick & place systémů až po balicí a etiketovací zařízení. Nová elektronika ukazuje své přednosti zejména v oblasti konstrukce zařízení, kde je zásadní kompaktní design a jednoduché ovládání, a.. Tak mohou nové produkty v průmyslové výrobě, výrobě zařízení, zdravotnické technice a intralogistice získat velké výhody.

Stejně jako u všech produktů Dunkermotoren je kombinace krokového motoru MAE s elektronikou dGo díky inovativnímu modulárnímu systému Dunkermotoren doplněna odpovídajícími převodovkami, snímači a brzdami. Pro maximální flexibilitu při konfiguraci a poskytování konstrukcí na míru jsou všechny komponenty kompletně vyvíjeny a vyráběny v Evropě. Tato flexibilita uspokojuje nejen manažery nákupu a konstruktéry výrobků, ale dělá radost i koncovým zákazníkům.

Více novinek.

Nová řídicí jednotka 4Q od společnosti Dunkermotoren nabízí vysoký výkon za dostupnou cenu
Dunkermotoren otevírá cestu k plně automatizované a digitalizované intralogistice

22.08.2024 01:00

Bezpečnost vždy na očích

Bezpečnostní knihovna SISTEMA pro inteligentní motory dPro společnosti Dunkermotoren s ST...

Společnost Dunkermotoren, značka AMETEK, je hrdá na to, že může pohánět závodní vůz týmu Milhagem z univerzity Minas Gerais svým bezkartáčovým stejnosměrným motorem
Společnost Dunkermotoren vydává nové číslo svého časopisu Motion Journal "mo

Ve dnech 14. až 17. května 2024 se v Amsterdamu uskuteč...