Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

Společnost Dunkermotoren uvedla ve svém sídle v Bonndorfu do provozu šest nabíjecích portů na podporu elektromobility

Dunkermotoren, značka společnosti AMETEK, uvedla do provozu dvanáct nabíjecích míst na šesti přístavech. Osm bodů je k dispozici veřejnosti. Zúčtovací systém byl instalován ve spolupráci se sousední společností Hectronic.

Veřejnosti, návštěvníkům a zaměstnancům jsou na Allmendstraße nepřetržitě k dispozici čtyři nabíjecí přípojky se sedmi nabíjecími místy o výkonu 11 kW a jedním nabíjecím místem o výkonu 50 kW. Rychlonabíjecí místo o výkonu 50 kW je zajímavé zejména pro návštěvníky Dunkermotorenu, jako jsou zákazníci nebo dodavatelé, protože ti mají často dlouhou cestu a v areálu se nezdržují příliš dlouho. Díky tomu mají možnost dostatečně dobít svůj elektromobil i po krátké návštěvě.

Autorizace a vyúčtování nabíjecích procesů probíhá pohodlně pomocí debetních/kreditních karet, což splňuje požadavky vyhlášky o nabíjecích stanicích pro všechny stanice instalované po 1. červenci 2023. Od dnešního dne jsou na mnoha veřejných nabíjecích místech vyžadovány speciální aplikace, karty nebo členství, aby bylo možné zahájit proces nabíjení. Vyhláška o dobíjecích stanicích zajistí bezbariérové a uživatelsky přívětivé rozšíření e-mobility a zavede povinnost nabízet běžné platební prostředky.

Připojený fakturační systém a platební terminál dodala a instalovala sousední společnost Hectronic, která se původně specializovala na systémy pro správu parkovacích a čerpacích stanic a rozšířila své portfolio o systémová řešení pro e-mobilitu. Jádrem řešení společnosti Hectronic je snadná platba za dobíjení. Společnosti Dunkermotoren a Hectronic již řadu let spolupracují i v jiných oblastech. Spolupráce v oblasti nabíjecí infrastruktury tak byla nejzřejmějším řešením. Veřejná nabíjecí místa se nacházejí přímo naproti provozovně společnosti Hectronic a jsou ideálním referenčním objektem.

Na parkovišti v Dunkermotorenu byly instalovány další dva nabíjecí porty se čtyřmi nabíjecími místy o výkonu 11 kW. Tyto nabíjecí body jsou k dispozici pro vozidla společnosti v bazénu. I zde jsou nabíjecí procesy autorizovány prostřednictvím systému Hectronic.

Zaměstnanci společnosti Dunkermotoren jsou tak motivováni k používání elektromobilů při příjezdu do práce. Průzkum ukázal, že při těchto cestách spalovacími motory se v současnosti ročně vypustí přibližně 1 000 t CO2. V této souvislosti stojí za zmínku, že společnost Dunkermotoren již několik let nabízí dohodu JobRad. Ta umožňuje zaměstnancům levný pronájem elektrokol. Pokud zaměstnanci používají tato kola k cestám do práce, mohou baterie bezplatně dobíjet na dobíjecích stanicích v areálu firmy.

Spolková země Bádensko-Württembersko v rámci programu Charge@BW dotuje dobíjecí infrastrukturu částkou 2 500 eur na jedno dobíjecí místo. Jednou z podmínek pro poskytnutí dotace je, aby nabíjecí místa byla napájena elektřinou z obnovitelných zdrojů vyrobenou na místě. Dunkermotoren může tento požadavek splnit díky solárnímu systému instalovanému v letech 2021 a 2022 o výkonu 350 kWp. Odhaduje se, že roční výnos až 350 000 kWh postačí pro 7 000 nabíjecích procesů čistě elektricky poháněných vozidel.

Více novinek.

Nová řídicí jednotka 4Q od společnosti Dunkermotoren nabízí vysoký výkon za dostupnou cenu
Dunkermotoren otevírá cestu k plně automatizované a digitalizované intralogistice

22.08.2024 01:00

Bezpečnost vždy na očích

Bezpečnostní knihovna SISTEMA pro inteligentní motory dPro společnosti Dunkermotoren s ST...

Společnost Dunkermotoren, značka AMETEK, je hrdá na to, že může pohánět závodní vůz týmu Milhagem z univerzity Minas Gerais svým bezkartáčovým stejnosměrným motorem
Společnost Dunkermotoren vydává nové číslo svého časopisu Motion Journal "mo

Ve dnech 14. až 17. května 2024 se v Amsterdamu uskuteč...