Katalog

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

28.04.2023 01:04

Slavnostní předávání cen - GEDA má opět důvod k oslavě

Středně velká společnost slaví dokončení hrubé stavby nové administrativní budovy ve svém sídle v Asbach-Bäumenheimu.

Dne 14. června 2022 položil Johann Sailer základní kámen nové administrativní budovy. Dne 18. dubna 2023 - o pouhých 10 měsíců později - se konala slavnostní dostavba.

Během slavnostního ceremoniálu byla nad budoucí administrativní budovou společnosti GEDA vztyčena koruna završující stavbu.
Johann Sailer zahájil akci viditelně dojatě několika slovy, která také občas vyloudila na tváři hostů úsměv. "Důležitý krok do budoucnosti byl učiněn a já se těším, že povedu firmu do další generace tím nejlepším možným způsobem." Výslovně poděkoval okresnímu úřadu, obci a obecnímu zastupitelstvu za skvělou spolupráci a stále "otevřené ucho". Poděkoval také architektce Bettině Kandlerové za její práci. Řemeslníci budou mít ještě dobrý rok plné ruce práce, aby návrh architektky z Donauwörthu proměnili ve skutečnost.

Zlatý hřeb akce: Slavnostní projev na závěr akce
Tradiční slavnostní projev na závěr akce přednesl pan Michael Bürle, který je stavebním inženýrem. Tradičně se pije víno a sklenice se pak hází na zem, protože je známo, že rozbité sklo přináší štěstí. Následoval krátký, ale výstižný projev čestných hostů pana Stefana Rößleho (okresní správce, Donau-Ries) a pana Martina Paninky (starosta, Asbach-Bäumenheim).
Závěrečný spurt Po dokončení výkopu suterénu se i přes vysokou hladinu spodní vody v Asbach-Bäumenheimu s postupující výstavbou každým dnem vyjasňovala koncepce.

Bude to budova ve tvaru kříže, aby byla vidět ze všech stran. Každá místnost tak bude ze všech stran zaplavena denním světlem, což vytvoří optimální pracovní atmosféru. Různý počet podlaží dodává budově dynamický vzhled a převážně skleněná fasáda uzavírá 6 000 m2 kancelářských ploch. Uprostřed budovy bude - jak jinak u výrobce průmyslových a stavebních výtahů - originální výtah GEDA.

Další zajímavostí bude veřejná restaurace, která má záměrně daleko ke "klasické" jídelně. Budou se zde podávat regionální a kvalitní pokrmy, z nichž budou profitovat nejen zaměstnanci společnosti GEDA. V nové budově najde místo přibližně 220 zaměstnanců a budoucí modely pracovišť lze flexibilně realizovat. To je v dnešním rychle se měnícím pracovním světě nezbytné. Administrativní budova má být v regionu v každém ohledu přelomová.
Nová budova získá ocenění DGNB ve zlatém statusu, které se uděluje za obzvláště udržitelnou výstavbu. Ta se měří mimo jiné na základě životního cyklu. Kromě toho bude vytápění a chlazení zajišťovat tepelné čerpadlo a již nyní je v provozu fotovoltaický systém instalovaný na střechách stávajících hal, který vyrábí elektrickou energii. Vysoce moderní ventilační systém zajistí optimální vnitřní klima během pracovního dne.
Starosta Martin Paninka má z tohoto působivého projektu velkou radost a je na něj hrdý. Další čestný host, okresní hejtman Stefan Rößle, firmě poblahopřál a poděkoval za tuto rozsáhlou investici v Asbach-Bäumenheimu: "Není samozřejmostí, že firmy v dnešní době i přes rostoucí náklady na energie a mzdy v Německu investují. Pro společnost, jako je GEDA s pobočkami po celém světě, by bylo snadné investovat v jiné zemi."
Závěrem lze asi říci, že pro společnost GEDA bylo právě nyní správným krokem postavit tuto budovu. Je pozitivní, že za projektem stojí obyvatelé Asbach-Bäumenheimu a všichni zaměstnanci. Společnost má optimální pozici pro budoucnost
a je vidět, kolik "srdce a duše" za ní stojí

Více novinek.

Několik zařízení GEDA podporuje renovaci radnice v norském hlavním mě...

GEDA SH1000 US v akci v přístavu New Orleans
Dva stroje GEDA 3700 Z/ZP podporují výstavbu Nové národní nemocnice


za společnost GEDA GmbH z Asbachu-Bäumenheimu startovalo na firemním běhu 2024 18 účas...

GEDA Multilift P22 Premium jako pomocník v druhém největším městě Anglie
Několik zařízení GEDA pomáhá dotvářet exkluzivní byty v novém pražském komplexu budov.