Katalog

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

12.05.2023 02:05

Baterie Insights napájená ze systému Dragonfly

vzestup e-mobility způsobil v posledních letech obrovský růst trhu s bateriemi, který nemá konce. Stejně tak roste poptávka po kontrolních technologiích, které by zajistily výkonnost a bezpečnost baterií a zároveň srazily na kolena současnou vysokou úroveň šrotu a maximalizovaly produktivitu výrobců. K tomuto účelu se nejlépe hodí rentgenová technologie, zejména počítačová tomografie, která se může uplatnit při detailní analýze bateriových článků, modulů, a dokonce i celých obalů.

Aby složité bateriové články byly takovými výkonnými zařízeními, jak se od nich očekává, nesmí při výrobě dojít k žádným chybám. Zdrojů chyb je spousta: praskliny, vzduchové inkluze, cizí tělesa, deformace, vadné sváry nebo nedostatečné vyrovnání vnitřních vrstev. Nebezpečným se stává, když jsou přesahy nedostatečné a kontakt mezi katodou a anodou vede ke zkratu a následně ke smrtelnému požáru. Otázka bezpečnosti je při testování baterií prvořadá. Proto je kontrola a měření přesahů nejvyšší prioritou.

Objektivní, spolehlivé a opakovatelné výsledky testů lze získat pouze při vyhodnocení pomocí softwaru. Software nezná únavu ani citlivost. Základem Battery Insights je software pro analýzu 3D obrazu Dragonfly, který umožňuje využití modelů hlubokého učení. Dragonfly nabízí mimořádně vysokou citlivost pro odhalení možných závad. A automatické vyhodnocování lze také přizpůsobit specifickým požadavkům jednotlivých výrobců. Battery Insights se postará o plně automatickou kontrolu převisů a pomocí vhodných držáků na více dílů dokáže zpracovat i celé šarže. Stejně tak automaticky generovaná zpráva poskytuje informace o stavu každého jednotlivého článku a může být použita k identifikaci trendů a optimalizaci výrobního procesu pro výrazné snížení zmetkovitosti.

Na veletrhu Control bude nový softwarový balíček Battery Insights představen naživo s CT systémem Comet Yxlon FF35 CT a Anton du Plessis, softwarový specialista Dragonfly, předvede a vysvětlí na samostatném pracovišti na stánku Comet Yxlon špičkovou segmentaci a funkce hlubokého učení, které jsou základem Battery Insights.

Control, Stuttgart, hala 3 / stánek 3202

Více novinek.

Deska sedimentu z holštejnské skály měla být analyzována na ob...

od 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Japonsko 2024

Na letošním veletrhu Productronica přijdeme s novinkou a v úterý 14. listopadu v 15 hodin na našem stánku B2.454 představíme náš nový 3D rentgenový systém, který jsme vyvinuli speciálně pro náročný trh s polovodiči.

Z Yxlonu se stává Comet Yxlon. Na letošním veletrhu Control ozn&aacut...

Yxlon se stává kometou Yxlon. Na letošním veletrhu Control oznámil výrobce rentgenových a CT kontrolních systémů, že s účinností od 8. září 2022 změní svůj název na Comet Yxlon. Nová značka podtrhuje dlouholeté spojení společnosti Yxlon se společností Comet, přední světovou společností v oblasti inovativních technologií zaměřenou na plazmovou a rentgenovou technologii