Katalog

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

13.05.2023 00:05

Stálý průmyslový výtah pro okolí

Společnosti GEDA bylo umožněno instalovat nový průmyslový výtah u největšího evropského dodavatele cukrovarnických výrobků. Ve společnosti Südzucker AG bylo nyní instalováno trvalé zařízení, které přináší velkou úlevu.

Továrna skupiny Südzucker v "městě květin" Rain am Lech vyrábí cukr pro celou Evropu již od roku 1957. Továrna se nachází na pomezí Švábska a Horního Bavorska a vždy byla symbolem inovace a výkonnosti. Sousední společnost GEDA GmbH v Asbach-Bäumenheimu, vzdáleném pouhých 12 km, existuje o něco déle.

Výrobce stavebních a průmyslových výtahů zde sídlí již více než 90 let a vyrábí výtahy "Made in Germany" od malých trakčních výtahů až po velké průmyslové výtahy. Jméno GEDA znamená kvalitu, know-how a kompetenci v oblasti stavebních strojů a na stavbách. Dobré vztahy se sousedními společnostmi se sídlem v regionu jsou pevně zakotveny ve firemní kultuře.
Ročně se v Rain am Lech podaří vyrobit několik tisíc tun cukru. Během kampaně
od září do ledna pracují zaměstnanci 24 hodin denně, aby tuto enormní zátěž zvládli. To znamená, že roční potřebu cukru jednoho německého občana lze vyrobit za méně než dvě sekundy. Továrna potřebuje pro tuto výrobu sila s více než 100 000 tunami cukru. Aby se zboží dostalo z výrobní oblasti do sil, jsou zapotřebí různé dopravníkové pásy a zařízení v takzvané výtahové věži. K dopravě nářadí, pomůcek a osob pro komplexní čištění i pro údržbářské práce na příslušné místo částí závodu i ke stropu sila byl instalován dopravník GEDA SH 500. Přepravu až 500 kg nebo šesti osob lze provádět snadno, bezpečně a rychle. Tento výtah GEDA zaručuje bezproblémovou přepravu, a to přesně na požadované místo. Efektivnější pracovní postupy při údržbě a servisních pracích umožňují vysokou úsporu času a nákladů. Trojúhelníkový stožár se zvedákem je namontován na vnější straně věže, což ve srovnání s předchozím zvedákem uvnitř věže šetří mnoho místa. Trojúhelníkový stožár je nastaven na 43,4 m a zajišťuje pokrytí požadované výšky výtahu 38,6 m. Vzhledem k údržbě dopravního pásu, kterou je často nutné provést rychle, je nutná rychlá přeprava.
Proto lze tento průmyslový výtah provozovat rychlostí 40 m/min. GEDA SH je dokonale přizpůsoben okolním podmínkám a přesvědčí i v těch nejnáročnějších podmínkách. Toto zařízení se proto používá také v cementárnách, míchárnách asfaltu, chemických závodech nebo v zařízeních na moři a v mnoha dalších. Nejen místní blízkost přesvědčila zákazníka, aby tento projekt řešil se společností GEDA, ale rozhodujícím kritériem byly také dlouholeté zkušenosti výrobce stavebních a průmyslových výtahů. Speciální přání a specifikace bylo možné bez problémů realizovat.
Nezáleží na tom, zda se jednalo o specifikovaný minimální světlý rozměr 2 m x 1,7 m nebo požadovanou speciální výtahovou klec se dvěma ručně ovládanými vertikálními dveřmi a průhledem - společnost GEDA měla řešení pro všechno. Kromě patra musí toto zařízení obsluhovat další dvě patra.
Obchodní lokalita Donau-Ries se může počítat mezi hospodářsky nejsilnější regiony v Německu.
K tomuto silnému
hospodářskému růstu přispívá i spolupráce a výměna mezi sídlícími podniky. Charakteristická je zejména silná střední třída a nejrůznější průmyslová odvětví, jakož i vysoce specializované podniky.

Více novinek.

Několik zařízení GEDA podporuje renovaci radnice v norském hlavním mě...

GEDA SH1000 US v akci v přístavu New Orleans
Dva stroje GEDA 3700 Z/ZP podporují výstavbu Nové národní nemocnice


za společnost GEDA GmbH z Asbachu-Bäumenheimu startovalo na firemním běhu 2024 18 účas...

GEDA Multilift P22 Premium jako pomocník v druhém největším městě Anglie
Několik zařízení GEDA pomáhá dotvářet exkluzivní byty v novém pražském komplexu budov.