Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

01.06.2023 01:06

Změna v řízení

Björn Riechers přebírá vedení společnosti RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregora Langera

Gregor Langer, který od roku 2021 úspěšně řídil podnikání společnosti RK Rose+Krieger GmbH a během této doby se mu podařilo dále rozšířit úspěšnou koncepci společnosti - realizovat inovativní řešení v úzkém dialogu se zákazníky a vytvářet pro ně přidanou hodnotu prostřednictvím poradenství zaměřeného na řešení - opustí společnost 16. června 2023. Dne 1. června 2023 předá vedení společnosti RK a řízení divize automatizačních modulů skupiny Phoenix Mecano Björnu Riechersovi.


"Je pro mě důležité zdůraznit, že tento krok byl vyvolán výhradně soukromými důvody, a proto je pro mě velmi těžké opustit RK Rose+Krieger a Phoenix Mecano," říká Gregor Langer, který po odchodu z RK přijme novou profesní výzvu v blízkosti svého rodného města.

Ve funkci generálního ředitele společnosti RK Rose+Krieger působil od července 2021 a během krátké doby inicioval mnoho důležitých změn pro další strategický rozvoj obchodní jednotky Automation Modules. Společně s týmem například vypracoval strategický cílový obraz s výraznějším rozlišením obchodních modelů pro obchod s komponenty a systémy. V budoucnu má obchod s komponenty silněji růst prostřednictvím obchodu se systémy RK. Pro realizaci silněji sladil společnost se zaměřením na sektory intralogistiky a obalové techniky v rámci přístupu "zjednodušit a zaměřit se na silnější růst" a zavedl řízení rozvoje obchodu v oblasti prodeje.


"Strategie i cesta nastoupená k její realizaci zůstávají v platnosti a budou nadále realizovány pod vedením nového generálního ředitele, pana Björna Riecherse," zdůrazňuje Gregor Langer. V současné době probíhá proces předání funkce nástupci. Björn Riechers vystudoval průmyslové inženýrství (strojírenství) na Technické univerzitě v Berlíně a přináší s sebou bohaté zkušenosti jako manažer a konzultant v oblasti prodeje, marketingu a řízení v průmyslu. V letech 2014 až 2022 byl generálním ředitelem skupiny LKE, výrobce řešení pro manipulaci s materiálem. Předtím byl členem představenstva skupiny Hoppecke Group a členem mezinárodního vedení společnosti Linde Material Handling, předního výrobce vysokozdvižných vozíků a skladové techniky. Ve společnosti RK Rose+Krieger může Björn Riechers přispět především svými zkušenostmi v oblasti mezinárodní spolupráce a vývoje systémů a také prosazovat témata, jako je digitalizace, udržitelnost a ergonomie pracoviště:

"Definice cíle dále rozvíjet úspěšný obchod s komponenty společnosti RK Rose+Krieger pomocí nabídek řešení a systémů velmi dobře rezonuje s mými bohatými zkušenostmi a těším se, že budu důsledně pokračovat na zvolené cestě s vynikajícím globálním týmem společnosti RK Rose+Krieger. Komponenta jako naše DNA zůstává důležitým garantem našeho úspěchu. S rozvinutým obchodem s řešeními a systémy, který se bude dále rozšiřovat, budeme úspěšně pokračovat v naší růstové strategii s globálními dceřinými společnostmi skupiny Phoenix Mecano."

Více novinek.

Komplexní portfolio produktů pro vnitřní tok zboží
Nová posuvná vodítka s přizpůsobeným polohováním
SensorBoard - alternativa k optickým metodám určování polohy

19.10.2022 01:00

Společnost RK Rose+Krieger rozšířila nabídku příslušenství pro jednodílné plastové spojky trubek RK Light Clamps o velikosti 30 mm. Při použití v systémových sestavách zaručuje nový zámek proti zkroucení Anti-Twist časově úspornou montáž a jednoduché nastavení konstrukce. Systém z eloxované hliníkové trubky (průměr 30 mm) se čtyřmi profilovými drážkami v úhlové vzdálenosti 90° a černými plastovými sponami ze zesíleného polyamidu lze libovolně kombinovat se všemi jednodílnými svorkami RK Light Clamps velikosti 30 mm v uzavřeném provedení. Další výhoda: Oproti běžným plechovým svorkám se výrazně snadněji vyrovnává a montuje.