Katalog

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

12.07.2023 01:07

Vysoké cíle s GEDA 2 PK na vlastní stavbě

Také na staveništi nové budovy GEDA pomáhá při stavebních pracích vlastní technika společnosti


Německý výrobce stavebních a průmyslových výtahů GEDA GmbH používá při výstavbě nové administrativní budovy
také vlastní zařízení "Made in Germany". V Asbach-Bäumenheimu je k bezpečné přepravě jeřábníka na jeho pracoviště použito vozidlo GEDA 2 PK.

Nová administrativní budova společnosti GEDA Jeřáb GEDA 2 PK již přesvědčil na nesčetných mezinárodních stavbách, například na stavbě větrné farmy na moři ve Francii. Zde bylo instalováno 16 jeřábnických výtahů GEDA 2 PK z půjčovny partnerské společnosti Uperio, které bezpečně a efektivně dopravují jeřábníky na jejich pracoviště.
Společnost GEDA GmbH je se svými stavebními a průmyslovými výtahy zastoupena nejen na mezinárodní úrovni, ale také ve svém domovském městě Asbach-Bäumenheim. Zde bude na 6 000 m2 kancelářských prostor k dispozici pracovní místo pro přibližně 220 zaměstnanců společnosti a restaurace otevřená pro veřejnost. V dokončené administrativní budově propojí jednotlivá patra trvale instalovaný výtah GEDA, který se stane ústředním prvkem nové budovy. Po dubnovém slavnostním vyzdvižení střechy u příležitosti dokončení hrubé stavby práce pokračují a budova by měla být dokončena a uvedena do provozu na jaře 2024.

GEDA 2 PK ve velkých výškách
Na staveništi slouží GEDA 2 PK k bezpečnému dopravení jeřábníka na jeho pracoviště. V některých zemích, například v Nizozemsku, Francii a některých částech Skandinávie, je již povinné vybavit jeřábníka pomůckou pro výstup do výšek nad 30 metrů. Další země budou s takovými pravidly a předpisy následovat. GEDA 2 PK zde nabízí optimální řešení. Takový je i názor zákazníků, které jeřáb GEDA 2 PK přesvědčuje svou flexibilitou a bezpečností již zhruba 25 let. Zvláštností jeřábového výtahu GEDA je jeho kompatibilita s jeřáby všech značek, což představuje obrovskou výhodu pro půjčovny. V závislosti na potřebách zákazníka zvládne GEDA 2 PK různé výšky až do
150 metrů. Na staveništi GEDA je jeřábník vyzdvižen do výšky přibližně 30 m a poté urazí posledních několik metrů do kabiny jeřábníka. Výtah jeřábníka GEDA 2 PK ozvláštňují také patentované komponenty, jako jsou patentované rychloupínací části žebříku a integrovaný patentovaný kabelový kanál.
Díky rychlosti 24 m/min se výtah dostane rychle do cíle a ušetří pracné šplhání. S jeřábem GEDA 2 PK je jeřábník nejen pětkrát rychlejší a překoná vzdálenost v nejkratším čase, ale je chráněno i zdraví pracovníků. Například na výšku 60 m by jeřábník potřeboval bez výtahu přibližně 12,5 minuty a měl by vysokou fyzickou zátěž, zatímco s GEDA 2 PK je na svém pracovišti bezpečně a bez problémů. Tím se zvyšuje efektivita na staveništi. Tato výhoda může také působit proti nedostatku kvalifikovaných pracovníků, protože jednoduchá přeprava ve výškách umožňuje pracovníkům vykonávat jejich práci déle a starší pracovníci mohou také pokračovat v práci v
své profesi. Zaměstnavatelé, kteří poskytují takové pracovní vybavení, jsou pro uchazeče mnohem atraktivnější a mají před konkurencí navrch. Se zvedákem pro jeřábníky není problém ani přenášení nářadí nebo materiálu pro servisní práce, což enormně snižuje riziko úrazu a pádu.
S GEDA 2 PK je zajištěno nejen zdraví, ale i potřebná bezpečnost. Jakmile se dostanete nahoru, otevře se klec výtahu o rozměrech 1,1 x 0,6 m a sklopí se malá rampa s bočními kryty, které spolu s bezpečnostními dveřmi na podlaze jeřábu umožňují bezpečný průchod. Bezpečnost a ochranu před chybami při obsluze navíc zajišťuje bezpečnostní brzda závislá na rychlosti a elektrické bezpečnostní prvky. V případě nouze se může stát záchranou i výtah jeřábníka, protože
s GEDA 2 PK lze přepravit 2 osoby nebo maximálně 200 kg a poslat tak pomoc nahoru. Zejména pokud si jeřábník nemůže pomoci nebo se vyprostit sám, počítá se každá minuta. GEDA 2 PK může nejen zachránit život, ale je také jednodušší a ekonomičtější zálohou pro případ nouze, protože v případě záchranné akce s vrtulníky vznikají zaměstnavateli obrovské náklady.
Další výrobky GEDA na stavbě. Kromě GEDA 2 PK se na staveništi používá také transportní plošina GEDA 3700 Z/ZP od německého výrobce kvalitních zařízení. Stejně jako přepravní plošina GEDA LIFT 250 COMFORT dopravuje na staveniště těžké materiály. Snadná přeprava objemných a těžkých materiálů výrazně usnadňuje práci na stavbě.

Více novinek.

Několik zařízení GEDA podporuje renovaci radnice v norském hlavním mě...

GEDA SH1000 US v akci v přístavu New Orleans
Dva stroje GEDA 3700 Z/ZP podporují výstavbu Nové národní nemocnice


za společnost GEDA GmbH z Asbachu-Bäumenheimu startovalo na firemním běhu 2024 18 účas...

GEDA Multilift P22 Premium jako pomocník v druhém největším městě Anglie
Několik zařízení GEDA pomáhá dotvářet exkluzivní byty v novém pražském komplexu budov.