Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

13.10.2023 01:10

Dunkermotoren na SPS Norimberk

Na veletrhu sps Norimberk, který se koná 14. - 16. listopadu 2023, se jako místo setkání automatizačního průmyslu představí četná řešení pro automatizaci a IIoT. To platí i pro expozici obou značek AMETEK Dunkermotoren a MAE - na novém místě stánku v hale 4-481

Společnost Dunkermotoren představuje na veletrhu sps poprvé převodovku PLG 75 SL Servoline. Díky své obvyklé vysoké kvalitě, výkonu a životnosti > 20 000 hodin nabízí bezkonkurenční kompletní řešení v kombinaci s odolnými stejnosměrnými servomotory výrobce pohonů.

BG 45 dPro je novým členem portfolia BLDC motorů, který je založen na platformě řízení motorů (MCP). MCP je modulární koncepce, která se používá ve všech inteligentních motorech BG a v některých externích elektronických zařízeních společnosti Dunkermotoren a umožňuje programování různých parametrů a bezpečnostních funkcí. Stejně jako u všech motorů BG dPro je silnou stránkou motoru BG 45 dPro integrace kompletní elektroniky motoru do již tak kompaktního pouzdra. S trvalým výstupním výkonem až 110 W a jmenovitými otáčkami až 4 720 ot/min je motor výkonnější než jeho předchůdci se stejným jmenovitým napětím.

V souladu s chytrými motory a řídicími jednotkami ukazuje značka IIoT nexofox, jak lze v budoucnu zcela jednoduše zpřístupnit data o produktech zákazníkům ve formě digitálních dvojčat prostřednictvím řídicích skořápek. Společně s partnery conplement, Endress & Hauser, Kübler, ifm a AS-Schneider zde bylo s podporou Open Industry 4.0 Alliance vyvinuto řešení, které umožňuje poskytovat management shells standardizovaným a na výrobci nezávislým způsobem. Mezitím společnost nexofox pokračuje v modulární myšlence Dunkermotoren DNA v digitálním světě pro klasické IIoT UseCases. S nexoLink zavádí nexofox centrální základní modul pro jednoduchou integraci všech nabídek IIoT od společnosti Dunkermotoren. Kromě toho společnost nexofox poskytuje náhled na další modulární rozšíření Smart Diagnostics - modul prediktivní údržby pro bezsenzorové určování opotřebení převodovek. Kromě rozšíření nabídky softwaru bude ohlášena i řídicí jednotka nexofox BGE 8060 dPro, výkonné rozšíření BGE 5510 dPro.

Pro dopravní systémy bez řidiče předvede specialista na pohonnou techniku nové řešení s nábojovou převodovkou NG 1000 WO. Kombinace motoru a převodovky vyžaduje celkovou výšku pouhých 95 mm, a umožňuje tak provoz vozidel s mimořádně nízkou podjezdovou výškou. díky odsazení náprav mohou být pohony ve vozidle uspořádány vedle sebe, což snižuje minimální šířku na 600 mm a zvyšuje nosnost i akcelerační schopnost AGV. V době, kdy je prostor relevantním nákladovým faktorem, tak společnost Dunkermotoren přispívá k realizaci prostorově a nákladově efektivních logistických řešení.

Sesterská společnost MAE se naproti tomu v roce 2023 věnuje zcela jinému, ale neméně aktuálnímu trendu: lokálnímu zásobování. MAE tomuto trendu plně vyhovuje a vyrábí své produkty výhradně v Evropě. V kombinaci s brzdami, enkodéry, převodovkami a elektronikou nabízí portfolio krokových motorů MAE mnoho řešení pohonů, které lze flexibilně sestavit v závislosti na aplikaci. Nová integrovaná elektronika sGo zde nabízí cenově optimalizovanou variantu pro velikosti Nema 17 a Nema 23.

Nepřehlédněte: Franz Vogt, vedoucí regionálního prodeje společnosti Dunkermotoren, vysvětlí 14. listopadu 2023 v 9:30 hod. v rámci přednáškového programu na veletrhu sps, do jaké míry může stejnosměrný servomotor nahradit střídavý servomotor.

Více novinek.

Nová řídicí jednotka 4Q od společnosti Dunkermotoren nabízí vysoký výkon za dostupnou cenu
Dunkermotoren otevírá cestu k plně automatizované a digitalizované intralogistice

22.08.2024 01:00

Bezpečnost vždy na očích

Bezpečnostní knihovna SISTEMA pro inteligentní motory dPro společnosti Dunkermotoren s ST...

Společnost Dunkermotoren, značka AMETEK, je hrdá na to, že může pohánět závodní vůz týmu Milhagem z univerzity Minas Gerais svým bezkartáčovým stejnosměrným motorem
Společnost Dunkermotoren vydává nové číslo svého časopisu Motion Journal "mo

Ve dnech 14. až 17. května 2024 se v Amsterdamu uskuteč...