Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

14.10.2023 01:10

Portfolio MCP společnosti Dunkermotoren se rozšiřuje: BG 45 dPro je zde

v roce 2018 představila společnost Dunkermotoren, značka AMETEK, vlastní platformu pro ovládání svých inteligentních motorů BG. Takzvaná platforma pro řízení motorů (MCP) se od té doby osvědčila a byla postupně zaváděna napříč různými velikostmi motorů. Nyní, když jsou již na bázi MCP k dispozici největší motor řady BG 95, velikosti BG 65 nebo 66 a BG 75 a externí řídicí jednotka BGE 5510, se na aktualizaci mohou těšit i další menší velikosti: BG 45 dPro je tady!

Model BG 45 dPro zaujme délkou hrany pouhých 46 mm a je tak nejmenším členem rodiny dPro. Stejně jako u všech motorů BG dPro je jeho silnou stránkou integrace kompletní elektroniky motoru do již tak kompaktního krytu motoru. Navzdory svým rozměrům dokáže motor BG 45 dPro snadno držet krok se svými velkými bratry:

S trvalým výstupním výkonem až 110 W a jmenovitými otáčkami až 4 720 ot/min je motor výkonnější než jeho předchůdci při stejném jmenovitém napětí. V kombinaci s převodovkami, snímači a/nebo brzdami z modulárního systému společnosti Dunkermotoren lze snadno najít ten správný pohon pro jakoukoli aplikaci - ať už v intralogistice, zdravotnické technice, obalovém, polovodičovém nebo elektronickém průmyslu. Díky krytí až IP 65 je BG 45 dPro vhodný i pro použití v náročných prostředích.

Z hlediska funkcí a vlastností nabízí BG 45 dPro nejen programovatelné, digitální vstupy a výstupy, analogový vstup a enkodér s vysokým rozlišením 4096 cpr. Díky MCP lze také snadno programovat různé proudové, rychlostní a polohové režimy. Stejně snadné je i připojení, a to buď přes CANopen, nebo pomocí některého z rozhraní průmyslového Ethernetu PROFINET, EtherCAT nebo EtherNet/IP. Patnáctipinový hybridní konektor a konfigurační nástroj "Drive Assistant 5" umožňují nekomplikované uvedení do provozu.

Kromě toho lze prostřednictvím nového softwaru nexofox MotionCode realizovat funkce, jako je monitorování stavu, prediktivní údržba nebo alarmování a zasílání zpráv. S motory BG 45 dPro a nexofox nestojí nic v cestě IIoT a vaší vlastní Smart Factory.

Bezpečnostní funkce STO (Safe Torque Off) je standardně integrována do všech motorů BG 45 dPro s průmyslovým Ethernetem. STO je volitelně k dispozici pro verze s CANopen. S funkcí STO lze motor spolehlivě nastavit bez momentu bez přerušení logického napětí, což vám ušetří časově náročné znovunačítání při opětovném spuštění.

S motorem BG 45 dPro se společnost Dunkermotoren opět trefila do černého a dokázala, že více než 20 let zkušeností v oblasti motorů BLDC s integrovanou elektronikou se vejde i do tak malého motoru.











Více novinek.

Nová řídicí jednotka 4Q od společnosti Dunkermotoren nabízí vysoký výkon za dostupnou cenu
Dunkermotoren otevírá cestu k plně automatizované a digitalizované intralogistice

22.08.2024 01:00

Bezpečnost vždy na očích

Bezpečnostní knihovna SISTEMA pro inteligentní motory dPro společnosti Dunkermotoren s ST...

Společnost Dunkermotoren, značka AMETEK, je hrdá na to, že může pohánět závodní vůz týmu Milhagem z univerzity Minas Gerais svým bezkartáčovým stejnosměrným motorem
Společnost Dunkermotoren vydává nové číslo svého časopisu Motion Journal "mo

Ve dnech 14. až 17. května 2024 se v Amsterdamu uskuteč...