Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

27.10.2023 01:10

Žakárové tkaní - kroky k udržitelnosti

Francouzská tkalcovna investuje do společnosti Stäubli, aby splnila požadavky ESG

Francouzská tkalcovská společnost Les Tissages de Charlieu (LTC) instalovala v prvním čtvrtletí roku 2023 40 nových žakárových strojů SX PRO. Nejedná se o první pořízení žakárských strojů Stäubli, ale tentokrát byla investice provedena v rámci globální strategie ESG (Environment, Social and Governance) společnosti LTC.

Důležitým kritériem při výběru těchto nových žakárských strojů byl pro LTC dopad na životní prostředí. Žakárové stroje Stäubli SX PRO jsou navrženy s ohledem na nižší spotřebu energie a dokonale splňují cíle společnosti v oblasti udržitelnosti a ESG. Dalším klíčovým faktorem je životnost žakárských strojů Stäubli. V prostorách společnosti LTC se nacházejí žakárové stroje Stäubli, které jsou v provozu již více než 20 let.

40 nových žakárových strojů SX PRO, které společnost LTC pořídila, bylo namontováno na nově instalované tkací stroje, které společnost využívá především ke zpracování recyklovaných přízí v rámci scénáře oběhového hospodářství. Společnosti LTC a Stäubli tak přispívají k ekologičtější budoucnosti textilního průmyslu: LTC se svou globální strategií ESG a Stäubli se svými vysoce efektivními, energeticky úspornými a udržitelnými řešeními.

Více novinek.

Společnost SSA Terminals, LLC uvedla do provozu 33 tahačů terminálů, které jsou určeny pro elektromobily s nulovými emisemi a plně automatizovanými vysokokapacitními rychlonabíjecími konektory (QCC).
Přední portfolio konektorů MC4 společnosti Stäubli pro fotovoltaiku nyní zahrnuje řešení pro připojení stejnosměrného proudu pro systémy bateriového ukládání energie s názvem MC4-Evo stor.