Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli a partneři dokončili první rozsáhlý program mechanizovaného nabíjení elektromobilů v přístavu v Severní Americe

Společnost SSA Terminals, LLC uvedla do provozu 33 tahačů terminálů, které jsou určeny pro elektromobily s nulovými emisemi a plně automatizovanými vysokokapacitními rychlonabíjecími konektory (QCC).

Společnost Stäubli Electrical Connectors, přední světový výrobce elektrických konektorů, uzavřela smlouvu se společností SSA Terminals, LLC, společným podnikem se společností Matson Navigation Company, na dodávku automatizovaných nabíjecích přípojek pro 33 terminálových tahačů v přístavu Long Beach v Kalifornii. Tento projekt je jedním z největších programů automatizovaného nabíjení elektrických vozidel v aktivních přístavech ve Spojených státech. Společnosti SSA Terminals a Stäubli v současné době realizují také pět dalších jednotek s QCC v přístavu Oakland.

Projekt se společností SSA Terminals je součástí grantu ve výši 50 milionů dolarů, který přístav Long Beach získal od Kalifornské rady pro zdroje ovzduší (CARB) v rámci programu ZANZEFF (Zero and Near Zero Emission Freight Facility). Program ZANZEFF financuje transformační strategie snižování emisí v zařízeních nákladní dopravy po celém státě a je součástí kalifornského programu Climate Investments, celostátního programu, který využívá miliardy dolarů z limitů a obchodů na snížení emisí skleníkových plynů, posílení ekonomiky a zlepšení veřejného zdraví a životního prostředí - zejména ve znevýhodněných komunitách.

V rámci tohoto projektu bylo 33 tahačů používaných k přepravě přepravních kontejnerů v areálu terminálu vybaveno pohonem na elektrický pohon. Společnost SSA Terminals, provozovatel přístavního terminálu, si vybrala australskou společnost Tritium pro instalaci 175kW stejnosměrných nabíječek s vysokým výkonem pro napájení tahačů a společnost Stäubli pro instalaci svého řešení automatického rychlonabíjení QCC.

Výhody pro Kalifornii a její přístavy

Systém QCC společnosti Stäubli využívá uzavřenou konstrukci kolíků a zásuvek, která je samočisticí a chráněná proti dotyku na obou stranách zástrčky a dokáže snadno korigovat chybné nastavení. V přístavu Long Beach 33 systémů QCC automaticky připojuje nakládací zařízení Tritium ke konektoru na každém tahači terminálu, čímž vytváří bezpečný a efektivní nakládací systém. Zde je několik nejdůležitějších informací o tomto technologickém řešení:

  • Bezdotykové ovládání: Všechny tahače lze nabíjet současně bez nutnosti manuálního zásahu. Řidiči jednoduše vjedou do nabíjecí stanice a zařízení QCC se během přestávek nebo střídání směn přesune ven, aby připojilo traktory. Tím je zajištěna maximální doba nabíjení a využití práce.
  • Odolné vůči životnímu prostředí: Každé QCC je dimenzováno na více než jeden megawatt výkonu a je vybaveno komponenty s certifikací UL, které odolávají nečistotám, jež obvykle znečišťují přístavní zařízení, jako je slaný vzduch, vysoká vlhkost a rez a guma ve vzduchu.
  • Nízká/žádná údržba: Systém QCC je navržen pro až 100 000 cyklů zapojení a nevyžaduje téměř žádnou údržbu s očekávanou životností 20 až 30 let.
  • Lepší kvalita ovzduší: Tento projekt pomáhá plnit strategie snižování emisí podle společného akčního plánu pro čisté ovzduší přístavu Long Beach a Los Angeles, jehož cílem je, aby provoz terminálu byl do roku 2030 stoprocentně bez emisí.
"Společnost Stäubli je vděčná společnosti SSA Marine za možnost připojit vozidlo k infrastruktuře a demonstrovat inovativní technologii s nulovými emisemi, která zvyšuje efektivitu provozu, aniž by znečišťovala ovzduší kolem nás."
David Rababy - obchodní ředitel E-Mobility pro Severní Ameriku.

Tento projekt se společností Stäubli je dalším krokem na cestě společnosti SSA Terminals k dekarbonizaci jejího provozu. Navazuje na dlouhou historii inovací společnosti při zkoušení a zavádění nových technologií pro snižování emisí v jejích námořních terminálech.

o společnosti SSA Terminals / SSA Marine

Společnost SSA Terminals je dceřinou společností společnosti SSA Marine, jednoho z předních nezávislých soukromých provozovatelů námořních terminálů na světě, který provozuje více než 250 terminálů a železniční dopravu ve Spojených státech, Kanadě, Mexiku, Střední Americe, Jižní Americe a Asii. Od svého založení v roce 1949 společnost SSA Marine neustále roste s ohledem na nejlepší zájmy svých zákazníků.

O přístavu Long Beach

Přístav Long Beach je jedním z nejvýznamnějších námořních přístavů na světě, vstupní branou pro transtichomořský obchod a lídrem v oblasti přepravy zboží a ochrany životního prostředí. Přístav ročně odbaví obchod v hodnotě více než 200 miliard dolarů a poskytuje 2,6 milionu pracovních míst souvisejících s obchodem po celé zemi, včetně 575 000 v jižní Kalifornii.

Více novinek.

Francouzská tkalcovna investuje do společnosti Stäubli, aby splnila požadavky ESG
Přední portfolio konektorů MC4 společnosti Stäubli pro fotovoltaiku nyní zahrnuje řešení pro připojení stejnosměrného proudu pro systémy bateriového ukládání energie s názvem MC4-Evo stor.