Katalog

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

27.11.2023 01:11

Společnost FLUX-GERÄTE GMBH byla uznána jako oficiální společnost KLIMAfit

Co je to KLIMAfit?
V rámci projektu KLIMAfit, který je v souladu se směrnicemi spolkové země Bádensko-Württembersko pro financování KLIMAfit, vypracovávají podniky s podporou společnosti Arqum GmbH bilanci skleníkových plynů a vyvozují ekonomicky výhodná opatření ke zlepšení své energetické účinnosti a snížení individuálních emisí. Účast v programu se tedy vyplatí nejen z hlediska ochrany klimatu, využití zdrojů a provozního know-how, ale v konečném důsledku také z hlediska úspory nákladů. Program se zaměřuje na snižování emisí skleníkových plynů.

Realizace a kroky projektu
V průběhu šesti měsíců jsou zúčastněné podniky školeny konzultanty ve všech tématech souvisejících s klimatem na čtyřech seminářích. Ke každému z klíčových témat jsou také přizváni externí odborníci, kteří informují o současné praxi a nových, inovativních technologiích v příslušných oblastech. Jádrem projektu jsou individuální poradenská setkání, která probíhají souběžně s workshopy. Na těchto setkáních je s každým účastníkem projektu provedena individuální analýza významnosti s cílem určit rozsah bilance skleníkových plynů. Po úspěšném sestavení bilance skleníkových plynů je účastníkům za podpory poradců individuálně ukázáno, ve kterých oblastech existuje potenciál pro optimalizaci, aby se systematicky snižovaly emise a snižovaly náklady. Tyto přístupy jsou zaznamenány v programu opatření a realizovány v průběhu projektu a pokud možno i po něm.

Bilanceskleníkových plynů
Hlavní náplní projektu KLIMAfit je strukturální vypracování individuální bilance skleníkových plynů pro každou zúčastněnou společnost na základě požadavků a zásad Protokolu o skleníkových plynech. Tzv. rozsah 1 (=přímé emise) a rozsah 2 (=nepřímé emise) musí být stanoven každou zúčastněnou společností jako povinný obsah. Patří sem emise ze spotřeby elektřiny a tepelné energie a z vozového parku. Analýza významnosti slouží také k určení, které emise z rozsahu 3 (= emise z předchozích/dolních toků) jsou zahrnuty do rozvahy společnosti na základě kritérií množství, dostupnosti údajů a rozsahu ovlivnění. Patří sem například služební cesty, nakoupené zboží, emise z dojíždění, dopravy a událostí. Výsledkem jsou individuální bilanční limity pro každou společnost.

Ukončení projektu
Na konci projektu kontroluje dodržování požadovaných kritérií nezávislá komise. Všechny zúčastněné organizace obdrží ocenění na prestižní akci.


Výsledek
Snížení nákladů a zároveň příspěvek k ochraně klimatu - to byly cíle, které si společnost FLUX-GERÄTE GMBH stanovila na začátku spolupráce v září 2022. Během projektového období, které trvalo jen něco málo přes devět měsíců, se společnosti FLUX podařilo definovat velké množství jednotlivých opatření ke snížení emisí a nákladů, a proto byla nakonec také uznána jako oficiální společnost KLIMAfit.

Směrnice FLUX pro ochranu klimatu
FLUX-GERÄTE GMBH
První elektrické bubnové čerpadlo na světě bylo v roce 1950 pokřtěno jako FLUX. Od té doby získal tento nesporný průkopník v oblasti technologie bubnových čerpadel také vynikající odborné znalosti a zkušenosti v mnoha dalších oblastech čerpací techniky. Rozsáhlé spektrum výrobků nyní sahá od nejrůznějších typů čerpadel s motory, průtokoměry a příslušenstvím až po subsystémy pro stavbu zařízení a speciální systémová řešení, jako jsou systémy vyprazdňování sudů. Mezinárodně působící rodinný podnik se svými 7 dceřinými společnostmi a četnými zastoupeními dodává své výrobky do více než 100 zemí světa.

Více novinek.

22.11.2023 09:00

Flux Pumps na Brau Beviale
od 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/USA Vystavovatel: FLUX Pumps Corporation USA

...
Společnost FLUX-GERÄTE GMBH získala pečeť "Zaměstnavatel budoucnosti"
Spolehlivá extrakce surovin pro výrobu mýdla