Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Siemens Energy certifikuje zásuvný připojovací systém PFISTERER pro ekologické aplikace 420 kV Clean Air


Winterbach, Německo - 6. února 2024 - Systém zásuvných spojů CONNEX od společnosti PFISTERER byl úspěšně certifikován společností Siemens Energy pro použití v rozváděčích 420 kV Clean Air. Společnost PFISTERER je prvním výrobcem, který získal certifikaci pro tuto aplikaci, a významně tak přispívá k přenosu energie šetrnému k životnímu prostředí.
Clean Air je ekologické, neznečišťující izolační médium jako alternativa ke známému izolačnímu plynu hexafluoridu síry (SF6). Clean Air se skládá výhradně z přírodních složek okolního vzduchu, jako je kyslík a dusík.
Použití Clean Air má přispět k minimalizaci vlivu elektrických rozváděčů na životní prostředí. Produktová řada Connex společnosti PFISTERER je první technologií zásuvných spojů pro rozváděče, která byla společností Siemens Energy certifikována pro aplikace 420 kV Clean Air. Zásuvka tvořící rozhraní s rozváděčem úspěšně prošla typovou zkouškou dielektrika s čistým vzduchem podle normy IEC 62271-203. Konstrukce zásuvky byla testována mimo jiné za zvýšených tlakových podmínek.
"Pokud se elektrická energie vyrábí ekologicky šetrným způsobem, musí se tomu přizpůsobit i přenos a distribuce. Protože se naše technologie používá na rozhraních, hraje v tomto směru důležitou roli. Úspěšné testování potvrdilo její spolehlivost pro Clean Air, což je důležitý krok k přenosu energie šetrnému ke klimatu," říká Alejandro Escobin, vedoucí produktového managementu kabelového příslušenství VN ve společnosti PFISTERER. Manažer pro klíčové zákazníky, Norbert Fink, dodává: "Zásuvné provedení systému CONNEX umožňuje jeho rychlou a snadnou instalaci s minimálními nároky na prostor a maximální flexibilitou. Jsme rádi, že tato technologie bude v budoucnu ještě více přispívat ke zlepšení udržitelnosti."

Více novinek.

Winterbach, Německo - 7. listopadu 2023

U pobřeží Dolního Saska byl...

Čestným předsedou dozorčí rady SE se stává Karl-Heinz Pfisterer.

Winterbach, Německo - 15. června 2023 -

Společnost Pfisterer, přední dodavatel řešení pro...

Distribuce a přenos energie patří již téměř 100 let k hlavním kompetencím společnosti PFISTERER....

Od začátku roku je Küssnacht am Rigi novým centrálním místem pro našich přibližně 160 zaměstnanců ve Švýcarsku. Pro skupinu PFISTERER, která má ve Švýcarsku své kořeny již desítky let, to znamená začátek nové éry: v Küssnachtu spojujeme naše divize, které dříve sídlily v Malters a Altdorfu, do nového centrálního technologického a prodejního centra.