Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

Skupina INNIO analyzuje chemické složení zbytkových částic nečistot pomocí roztoku ZEISS

"V našich výkonných motorech může i malá kovová částečka nečistot způsobit značné škody," zdůrazňuje Christian Troger, vedoucí provozu QUALITY LEADER ve společnosti INNIO v Jenbachu. Pokud by se například v ojničním ložisku ocitla kovová částečka o velikosti zrnka písku, hrozilo by, že se olejový film v ložisku přetrhne. Bez dostatečného mazání se zvýší tření mezi klikovým hřídelem a ojničním ložiskem, což může vést k vážnému poškození.

Skupina INNIO stanovuje standardy v celém odvětví, pokud jde o výkon a spolehlivost motoru. Generátory Jenbacher i systémy kombinované výroby tepla, elektřiny a chlazení v rozsahu výkonů od 250 KW do 10,4 MW lze provozovat s různými zdroji energie, jako je skládkový plyn, odpadní plyn, biometan nebo vodík, což zákazníkům otevírá cestu k přechodu na čistou nulu.
Čím vyšší je však účinnost a hustota výkonu motorů, tím vyšší jsou špičkové tlaky a zatížení ložisek. Odpovědí konstruktérů jsou tvrdší ložiska a menší mazací mezery. Tím se však zvyšuje riziko vzniku tzv. zabijáckých částic, které způsobují porušení olejového filmu.

Více novinek.

Od prášku k aditivně vyráběným součástem



Od prášku k aditivně vyráběným součástem Aditivní výroba nabízí velký potenciál pro m...

31.07.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Mikroskop a měřicí přístroj v jednom

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Mikroskop a měřicí přístroj v jednom

17.05.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Mikroskop a měřicí přístroj v jednom

Buďte v obraze v dynamickém světě automobilového průmyslu a elektromobility! Získejte exkluzivní...