Katalog

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

27.12.2017 00:12

Flexibilní manipulační systém HS flex –

vlastní automatizační řešení firmy Hermle pro několik modelů strojů

Firma Hermle AG se již téměř 20 let zabývá automatizací svých obráběcích center a jako pokračování tohoto vývoje nyní uvádí na trh výkonný, kompaktní a rovněž cenově mimořádně atraktivní automatizační nástroj – manipulační systém HS flex. I když ještě nebyla spuštěna nabídková kampaň nebo prezentace, bylo již prodáno několik jednotek, což jasně svědčí o zvýšení efektivity při použití automatizace.

Manipulační systém HS flex byl navržen tak, aby mohl být umístěn jak k 3osým nebo 5osým obráběcím centrům řady Performance Line (C 250 a C 400), ale i k modelům řady High-Performance-Line (od C 12, C 22, C 32 až po C 42).

Manipulační systém HS flex tvoří několik komponent, které se dodávají a instalují jako kompletní jednotka. Na místě se montují a seřizují pouze moduly zásobníku obrobků. Celá instalace – všechna obráběcí centra Hermle se rovněž dodávají kompletně smontovaná – je tak hotová ve velmi krátké době a provozovatel může rychle začít s obráběním.

Ploché lože stroje z minerálního odlitku, na kterém jsou vedeny tři osy manipulační jednotky, umožňuje obsluze ergonomicky řešený a velmi dobrý přístup. Oboje křídlové dveře, které své funkční použití prokázaly již u robotických systémů Hermle, mají dvojí funkcí. Při procesu výměny obrobku zablokují přístup pro obsluhu, při obrábění obrobku uvolní přístup k pracovnímu zornému poli a pracovnímu prostoru a současně zablokují přístup k manipulační jednotce.

Osy otáčení, zdvihu a lineární osy manipulační jednotky umožňují přesný pohyb obrobků o hmotnosti až 450 kg včetně palety mezi osazovacím stanovištěm, moduly zásobníku a pracovním prostorem obráběcího centra. Manipulovat lze s paletami o rozměrech až 500 x 400 mm. Aby se redukovaly možné zdroje chyb obsluhy, tak se již v osazovacím stanovišti kontroluje maximální výška obrobku, aby nebyly přepraveny žádné obrobky s příliš velkými rozměry.

Zvláštní důraz byl kladen i na vývoj modulů zásobníku. Ve standardním provedení je integrován jeden modul, doplňkově lze připojit ještě druhý modul. Moduly jsou uspořádány ve formě regálů a nabízí maximálně individuální dimenzování palet a obrobků. K jednomu modulu lze objednat až čtyři regálové police s celkem 20 zásobníkovými místy pro palety. Při použití dvou modulů zásobníků je tudíž k dispozici až 40 míst pro palety. Pomocí speciálně vyvinutého generátoru obsazení zásobníku, který kontroluje jak přípustné hmotnosti, tak i rozměry (z důvodu nejrůznějších modelů stroje), lze rychle a snadno stanovit obsazení zásobníku.

Systém HS flex, stejně jako výměník palet a robotický systém RS 05 je řízen komfortním, vlastním systémem Hermle, Hermle-Automation-Control-System zkráceně HACS. HACS umožňuje inteligentní řízení práce, intuitivně ovládaný software prostřednictvím dotykového panelu pomáhá obsluze při jejích každodenních úlohách. Díky transparentnímu znázornění zakázek a potřebných činností obsluhy se sníží organizačně podmíněné prostoje a maximalizuje produktivita zařízení. Spolu se systémem Hermle-Information-Monitoring-System, který zobrazuje stavy stroje v reálném čase a lze jej zobrazit na každém tabletu, stolním počítači nebo chytrém telefonu, tvoří tyto dva softwarové nástroje důležitý základ pro použití obráběcích center Hermle v souladu s koncepcí Průmyslu 4.0.

Více novinek.

06.09.2023 00:00

Road Trip HERMLE Bulli
Další zastávka EMO 2023

Od 18.9.23 do 23.9.23 se na ploše 560 m2 v hale 12, stánek...

podávání, upnutí, zásobování a opracování – to vše nepřetržitě
Obráběcí centrum C 650 Hermle jednoznačně rozšiřuje konstrukční řadu Performance-Line směrem nahoru<...