Katalog

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

25.06.2021 00:06

Flexibilita na kvadrát - Robotický systém RS 1 Pro plně automatickou manipulaci s paletami a obrobky - Automatizace v bezpečném nepřetržitém procesu

Robotický systém RS 1 se 3 regálovými úložnými moduly - přizpůsobený dvěma obráběcím centrům HermleC 22 U
Robotický systém RS 1 je kompletní kombinovaná buňka pro automatizaci palet a obrobků. Tato inovace společnosti Hermle přináší přesvědčivou kombinaci flexibility a produktivity: Koncepce regálového ukládání zajišťuje pozoruhodně dlouhou dobu autonomního chodu, výměna chapadel a adaptérů je automatická a plně funkční seřizovací stanice umožňuje paralelní nastavení palet a nosičů obrobků během provozu. Díky tomu je RS 1 vhodným automatizačním řešením pro mnoho scénářů. Ale to není vše. Rozhodování:
jedno- nebo dvoustrojový systém. Robotický systémRS 1 je vysoce přizpůsobivý. Lze jej použít s jedním strojem nebo se dvěma stroji vzájemně propojenými do sítě pro dosažení maximálního výkonu. Přechod z jednoho na dvě obráběcí centra je možný i později, stejně jako přidání třetího regálového modulu, čisticího zařízení, měřicího stroje nebo dopravního systému bez řidiče (DTS).

Díky instalační ploše pouhých 12 m2 nabízí robotický systémRS 1 vždy volný přístup do pracovního prostoru strojů, ať už jsou zakotvena jedno nebo dvě obráběcí centra.

VARIABILNÍ VÝBĚR STROJŮ

Zastřešující koncepce RS 1 je kompatibilní s celou řadou obráběcích center Hermle: C 12, C 22, C 250, C 32,C 400 nebo C 42. Nezáleží na tom, zda jsou v síti propojeny dva stejné nebo dva různé stroje. U jednoho stroje je automatizace řízena systémem Hermle Automation Control System (HACS) nebo výrobním řídicím systémem SOFLEX, u dvou strojů vždy systémem SOFLEX.

AUTOMATICKY VYRÁBĚT VÍCE

NC řízená upínací zařízení s dlouhým zdvihem a chapadla umožňují plně automatizovanou výměnu obrobků. Inovativní robotický systém RS 1 automaticky zvyšuje produktivitu díky součinnosti se systémem pro zajišťování jednotlivých dílů prostřednictvím plynule nastavitelných univerzálních matric. A zde je jedna z jeho největších výhod: Díky rozsáhlým možnostem uchopování a upínání se NC chapadla a automaticky nastavitelná upínací zařízení přizpůsobují polotovarům obrobků, čímž prakticky odpadá ruční zásah.

Tři individuálně volitelné moduly pro ukládání do regálů zajišťují optimální zásobování díly. Pro palety o rozměrech až 398 x 398 mm nebo univerzální matrice v pěti variantách pro krychlové nebo

válcové polotovary obrobků - v regálových úložných modulech je místo pro všechno, dokonce i pro širokou škálu uchopovačů nebo upínacích zařízení. Další plusový bod v oblasti produktivity: Stroje lze samozřejmě provozovat autonomně.

Více novinek.

06.09.2023 00:00

Road Trip HERMLE Bulli
Další zastávka EMO 2023

Od 18.9.23 do 23.9.23 se na ploše 560 m2 v hale 12, stánek...

podávání, upnutí, zásobování a opracování – to vše nepřetržitě
vlastní automatizační řešení firmy Hermle pro několik modelů strojů

Firma Hermle AG se j...
Obráběcí centrum C 650 Hermle jednoznačně rozšiřuje konstrukční řadu Performance-Line směrem nahoru<...