Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Špičky pipet - mohou být také udržitelnější

Ve společnosti Eppendorf si uvědomujeme klíčovou roli, kterou hrají plastové spotřební materiály v laboratoři. Zároveň jsme si vědomi, že vyvážení požadavků moderní vědy s péčí o životní prostředí je klíčovou výzvou pro řízení laboratoří v oblasti přírodních věd. Proto se řídíme zásadou "Reduce, Reuse, Recycle", kdykoli a kdekoli je to možné, a stále více spoléháme na používání surovin na biologické bázi.

Reduce, Reuse, Recycle
Pokud jde o možnosti balení našich pipetových špiček epT.I.P.S.®, od roku 2002 se spoléháme výhradně na naše opakovaně použitelné
epT.I.P.S. krabičky pro nesterilizované stupně čistoty. Ty lze opakovaně plnit našimi předem vloženými opakovanými náplněmi a v případě potřeby je lze dokonce až 100krát autoklávovat.
Teprve nedávno se design našich epT.I.P.S. Jednorázových stojanů byla zefektivněna do té míry, že v závislosti na velikosti bylo v těchto stojanech, které splňují nejvyšší nároky našich zákazníků, použito až o 30 % méně plastu.


V letošním roce jsme šli ještě o krok dál:
. Vyvinuli jsme novou formu obalu speciálně pro předsterilizované pipetové špičky, která v závislosti na velikosti vyžaduje až o 54 % méně polypropylenu než výše popsané jednorázové stojany. Společně s krabičkou epT.I.P.S. Box 2.0, která byla rovněž přepracována, tvoří tyto "sterilní přebalovače" udržitelný systém šetřící plasty.
Ve společnosti Eppendorf jsme si vědomi klíčové role, kterou plastový spotřební materiál v laboratoři hraje.
Zároveň jsme si vědomi, že rovnováha mezi požadavky moderní vědy a péčí o životní prostředí je klíčovou výzvou pro řízení laboratoře zabývající se přírodními vědami.
Proto se řídíme zásadou "Reduce, Reuse, Recycle", kdykoli a kdekoli je to možné, a stále více spoléháme na používání surovin na biologické bázi.

Suroviny na biologické bázi
Současně se zavedením nových sterilních náplní optimalizujeme také udržitelnost pipetovacích špiček, které obsahují. Po úspěšném zavedení zkumavek Eppendorf Tubes ® BioBased vyrobených z biosložky polypropylenu (PP) jsou i varianty pipetovacích špiček nových Sterile Reloads vyrobeny z biosložky PP. U PP na biobázi je surový olej z velké části nahrazen jedlým olejem 2. generace, tj. odpadem z jedlého oleje a zbytky vznikajícími především v potravinářském průmyslu. PP na bázi obnovitelných surovin a všechny výrobní kroky jsou certifikovány ISCC Plus - uznávaným, předním světovým certifikačním systémem pro výrobu udržitelných výrobků.

Na biologické bázi - bez kompromisů
. Pipetovací špičky se kvalitou a výkonem neliší od pipetovacích špiček epT.I.P.S. a ep Dualfilter T.I.P.S.® na fosilní bázi. Veškeré záruky kvality, které poskytujeme v rámci našich certifikátů
pro jednotlivé výrobky a šarže, platí i pro epT.I.P.S. a ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Přechod na tyto pipetové špičky vyrobené z biosurovin nepředstavuje pro vaše vzorky ani výsledky testů žádné riziko
.

Více novinek.

S přístrojem Mastercycler® X40 bude vaše každodenní laboratorní rutina nejen spolehlivá a efe...

Společnosti Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dvě přední společnosti v oboru přírodních věd, s potěšením oznamují spolupráci v rámci strategické dohody o společném marketingu.
propagace 01. září 2023 - 31. prosince 2023

Hamburská společnost Eppendorf SE, která se zabývá vědami o živé přírodě, letos již po osmadvacát...

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus byly certifikovány značkou ACT® sp...

Vzhledem k tomu, že výzkum a vývoj je časově náročné odvětví, existuje neustálá potřeba digitální...