Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

30.09.2023 01:09

Automatizace chemikálií Takara Bio na automatických pipetovacích systémech Eppendorf pro výrazně vyšší efektivitu

Společnosti Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dvě přední společnosti v oboru přírodních věd, s potěšením oznamují spolupráci v rámci strategické dohody o společném marketingu.

Cílem tohoto partnerství je společný vývoj inovativních řešení pro automatizaci chemických procesů společnosti Takara Bio na automatizačních platformách epMotion® společnosti Eppendorf.



"Integrace inovativních chemických řešení společnosti Takara Bio s nejmodernějšími automatizačními systémy společnosti Eppendorf výrazně zvýší efektivitu a spolehlivost různých laboratorních procesů, což v konečném důsledku urychlí vědecké objevy a zlepší celkové výsledky výzkumu," řekl Yuiko Matsumoto, produktový manažer společnosti Takara Bio USA, Inc. Josef Lott.



Josef Lott, produktový manažer společnosti Eppendorf, dodal: "Automatizací chemie společnosti Takara Bio na platformách Eppendorf mohou výzkumní pracovníci těžit ze zjednodušení pracovních postupů, zkrácení času a zvýšení reprodukovatelnosti, což vede ke zvýšení přesnosti a produktivity experimentů."



V rámci této spolupráce obě společnosti s potěšením oznamují, že na webových stránkách společností Eppendorf a Takara Bio je nyní k dispozici aplikační poznámka popisující technologii klonování In-Fusion® Snap Assembly společnosti Takara Bio na platformě Eppendorf epMotion 5075. Další protokol využívající SMARTer® od společnosti Takara Bio pro vyhledávání celkové RNA na přístroji Eppendorf epMotion 5075 je již ve vývoji.



Tyto protokoly slouží jako výchozí bod pro implementaci automatizovaných pracovních postupů a umožňují vědcům využít kombinované odborné znalosti společností Takara Bio a Eppendorf v jejich každodenních laboratorních činnostech.



Toto partnerství představuje závazek podporovat inovace ve výzkumu v oblasti přírodních věd poskytováním komplexních řešení, která splňují vyvíjející se potřeby výzkumných pracovníků. Využitím jedinečných silných stránek a technologií obou společností má tato spolupráce za cíl poskytnout vědcům pokročilé nástroje pro širokou škálu aplikací, včetně genomiky, proteomiky a buněčné biologie.



Jak Takara Bio, tak Eppendorf jsou nadšeni potenciálem této spolupráce automatizovat klíčové aplikace v laboratořích po celém světě. Spojením svých silných stránek mají obě společnosti dobrou pozici k tomu, aby výzkumníkům poskytly snadno implementovatelná řešení, která budou hnacím motorem vědeckého pokroku a umožní průlomové objevy.



O společnosti Takara Bio
Společnost Takara Bio se zavázala předcházet nemocem a zlepšovat kvalitu života všech lidí pomocí biotechnologií.

Společnost Takara Bio Inc. je světovým lídrem v oblasti biotechnologického výzkumu a vývoje, který poskytuje širokou škálu řešení pro výzkum v oblasti přírodních věd, od enzymů a činidel v kvalitě GMP až po buněčnou a genovou terapii. Společnost Takara Bio Inc. je vývojářem činidel RetroNectin, celosvětového standardu pro protokoly genové terapie.

Takara Bio USA, Inc. je dceřinou společností plně vlastněnou společností Takara Bio Inc, která vyrábí a distribuuje soupravy, činidla a přístroje pro vědy o živé přírodě, včetně NGS, PCR, přenosu genů, editace genomu, výzkumu kmenových buněk, purifikace nukleových kyselin a proteinů a automatizované přípravy vzorků.

Více informací na www.takarabio.com


O společnosti Eppendorf
Eppendorf je přední společností v oblasti věd o živé přírodě, která vyvíjí a prodává zařízení pro manipulaci s kapalinami, vzorky a buňkami, spotřební materiál a služby pro použití v laboratořích po celém světě. Portfolio výrobků je rozděleno do čtyř hlavních oblastí podnikání: Manipulace s kapalinami, spotřební materiál, separace a instrumentace a řešení pro bioprocesy a pracovní postupy. Zahrnuje pipety, pipetovací špičky, odstředivky, míchačky a chladničky pro velmi nízké teploty. Kromě toho Eppendorf nabízí širokou škálu vysoce kvalitního spotřebního materiálu.

Výrobky Eppendorf se používají v akademických a průmyslových výzkumných laboratořích, například ve společnostech farmaceutického, biotechnologického, chemického a potravinářského průmyslu. Používají se také v laboratořích provádějících klinické nebo environmentální analýzy, v soudním lékařství a v průmyslových laboratořích, kde se provádějí procesní analýzy, výroba a zajišťování kvality.

Společnost Eppendorf existuje od roku1945, sídlí v německém Hamburku a zaměstnává přibližně 5 000 lidí po celém světě. Společnost má dceřiné společnosti ve 33 zemích a je zastoupena distributory na všech kontinentech a na všech důležitých trzích.

Více informací na www.eppendorf.de

Více novinek.

S přístrojem Mastercycler® X40 bude vaše každodenní laboratorní rutina nejen spolehlivá a efe...

propagace 01. září 2023 - 31. prosince 2023
Ve společnosti Eppendorf si uvědomujeme klíčovou roli, kterou hrají plastové spotřební materiály v laboratoři. Zároveň jsme si vědomi, že vyvážení požadavků moderní vědy s péčí o životní prostředí je klíčovou výzvou pro řízení laboratoří v oblasti přírodních věd. Proto se řídíme zásadou "Reduce, Reuse, Recycle", kdykoli a kdekoli je to možné, a stále více spoléháme na používání surovin na biologické bázi.

Hamburská společnost Eppendorf SE, která se zabývá vědami o živé přírodě, letos již po osmadvacát...

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus byly certifikovány značkou ACT® sp...

Vzhledem k tomu, že výzkum a vývoj je časově náročné odvětví, existuje neustálá potřeba digitální...