Katalog

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.01.2023 02:01

Po zavedení systému řízení kvality

BLOHM získává certifikaci DIN ISO 9001:2015

Společnost NORMTEILWERK ROBERT BLOHM získala v prosinci 2022 první certifikaci podle nejnovějších norem pro řízení kvality DIN ISO 9001:2015. Společnost přesvědčila nejen pragmatickým zavedením, ale také důsledným zavedením systému QM (řízení kvality). Pozitivně vynikla také dobrá pracovní atmosféra a motivace zaměstnanců.

"Systém řízení kvality společnosti BLOHM není jen živý - žijí jím i zaměstnanci" - tento výrok pronesl auditor během závěrečné diskuse. Z této pochvaly má zástupce pro řízení kvality (QMB) společnosti BLOHM Jochen Herre obzvlášť velkou radost: "Ukazuje to, že jsme v přípravě na certifikaci udělali vše správně. Chceme zajistit kvalitu ve všech procesech - to se daří jen tehdy, když se na tom podílí celý tým."

Zákazníci mají z opatření na zajištění kvality prospěch například díky rychlé přípravě nabídek a zpracování objednávek, protože se výrazně zvýšila efektivita výroby i skladování a expedice.

Za tímto účelem byly zavedeny různé procesy zajišťování kvality - mezi nimi i dodatečné kontroly ve výrobě. Kromě toho společnost BLOHM zavedla zpracování reklamací podle logiky 8D a zlepšila označování a sledovatelnost výrobků. V oblasti nákupu ukazuje hodnocení dodavatelů měřitelné klíčové údaje o dodavatelích, zatímco plány školení zajišťují průběžné vzdělávání zaměstnanců. "Celkově mají nyní všechny procesy definovanou strukturu, větší stabilitu procesů a zvýšená opatření pro zajištění kvality - a to po celou dobu od zadání objednávky až po dodání," říká Jochen Herre. "To nám umožňuje dále zvyšovat spokojenost zákazníků."

Za účelem další optimalizace řízení kvality ve střednědobém a dlouhodobém horizontu se v systému řízení kvality společnosti BLOHM projevuje myšlenka CIP (proces neustálého zlepšování): Všechny procesy jsou pravidelně testovány a v případě potřeby upravovány. To se provádí podle principu PDCA (Plan, Do, Check, Act).

Více novinek.

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Nejvyšší přesnost od roku 1934
Internetový obchod společnosti MISUMI obsahuje miliony komponentů. Aby mohl svým zákazníkům nabídnout ještě větší výběr, výrobce a dodavatel strojních součástí neustále rozšiřuje své portfolio produktů. Nedávno se mezi ně zařadila také vysoce kvalitní vrtací pouzdra od společnosti NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Od standardních dílů po speciální řešení
BLOHM přesvědčuje vrtacími pouzdry a novou řadou standardních a provozních dílů

Společnost NORMTEILWERK ROBERT BLOHM byla v období 29.11. - 01.12.2022 oficiálně certifikována po...