Katalog

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

14.04.2024 01:04

BLOHM slaví 90 let vrtacích pouzder

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Nejvyšší přesnost od roku 1934

Kulaté narozeniny, kulatá věc - vrtací keř BLOHM slaví 90 let a je stejně oblíbený jako dřív. Průmysl přivítal tento přesný výrobek s otevřenou náručí hned od začátku výroby v roce 1934. Od té doby se vrtací pouzdro zařadilo po bok mnoha dalších standardních a provozních dílů i nespočtu speciálních řešení na míru. Od roku 2021 přispívá společnost BLOHM svými desetiletími zkušeností v oblasti soustružení, kalení a přesného broušení do skupiny KIPP jako úspěšná obchodní jednotka.


V neustále se měnící historii společnosti NORMTEILWERK ROBERT BLOHM byla vždy jedna spolehlivá konstanta - vrtací pouzdro. současné portfolio, které bylo uvedeno na trh v roce 1934, dnes zahrnuje více než 3000 typů výrobků. Všem je společná vysoká kvalita a přesnost až do rozmezí µm, která je výsledkem desítek let odborných znalostí, vysoké úrovně vertikální integrace a jasného závazku k Německu jako místu výroby.


"Průmysl brzy rozpoznal spolehlivost výrobků BLOHM," říká generální ředitel Otto Braun, když se ohlíží zpět do počátků. "Během velmi krátké doby se společnost rozšířila tak rychle, že bylo nutné přestěhovat se z centra Hamburku do Bergedorfu. v roce 1957 pak byla výroba vrtacích pouzder z bergedorfského závodu vyčleněna a přemístěna do Büchenu ve Šlesvicku-Holštýnsku, kde sídlí dodnes."


NORMTEILWERK ROBERT BLOHM dostal svůj současný název v roce 1974, kdy byla výroba vrtacích pouzder nejen fyzicky, ale i právně oddělena od strojní divize společnosti a následně byla řízena rodinou Blohmových. v roce 1999 převzala podnik podnikatelská rodina Blessingů, až se v roce 2021 stala společnost BLOHM součástí skupiny KIPP, dalšího rodinného podniku s dlouholetou tradicí a sídlem v Sulzu am Neckar v Bádensku-Württembersku.


Společné hodnoty, společné cíle

"Spojení mezi společnostmi BLOHM a KIPP k sobě dokonale pasuje nejen kvůli portfoliu našich výrobků, ale také z hlediska tradice a našich hodnot," vysvětluje Otto Braun. "Obě společnosti se hlásí k odpovědnosti, dynamice a férovosti - základem našeho úspěchu je praktikovaná firemní filozofie. Klademe důraz na zákaznicky orientovaný přístup a dlouhodobé partnerské vztahy s našimi zákazníky. Stojíme si za nejvyšší kvalitou a spolehlivostí dodávek, pro které jsme ceněni i za hranicemi Německa jako dodavatelé samovýrobních systémů."


Kvalita made in Germany

Současná nabídka společnosti BLOHM zahrnuje výrobu vysoce přesných vrtacích pouzder a speciálních řešení na míru, jakož i sortiment přibližně 35 000 vysoce kvalitních standardních a provozních dílů, který je neustále rozšiřován. Zákazníci těží nejen z moderních, vysoce výkonných strojů a vysoké úrovně vertikální integrace, ale také z dlouholetých zkušeností téměř 50 zaměstnanců. BLOHM má ideální pozici pro budoucnost. Vedle neustálého vývoje dalších produktových inovací a vzdělávání nových odborníků je na programu vzdělávací společnosti také digitalizace prodeje a výroby. "V příštích několika letech budeme dále optimalizovat jak naše procesy, tak i naše portfolio," shrnuje Otto Braun. "Díky kreativitě a inovační síle se budeme rozvíjet v úspěšnou jednotku v rámci skupiny KIPP."


Více novinek.

Internetový obchod společnosti MISUMI obsahuje miliony komponentů. Aby mohl svým zákazníkům nabídnout ještě větší výběr, výrobce a dodavatel strojních součástí neustále rozšiřuje své portfolio produktů. Nedávno se mezi ně zařadila také vysoce kvalitní vrtací pouzdra od společnosti NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Od standardních dílů po speciální řešení
BLOHM přesvědčuje vrtacími pouzdry a novou řadou standardních a provozních dílů
BLOHM získává certifikaci DIN ISO 9001:2015

Společnost NORMTEILWERK ROBERT BLOHM byla v období 29.11. - 01.12.2022 oficiálně certifikována po...