Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hydraulické brzdové válce: snadnější manipulace i v kritických prostředích

Speciální vzorkovače se používají k aktivnímu sběru mikrobů přenášených vzduchem ve vysoce citlivých čistých prostorách pro nejvyšší ochranu osob a materiálů. Britská společnost Pinpoint Scientific, která se specializuje na laboratorní vybavení, používá pro jednoduchou a z velké části bezkontaktní manipulaci s konstrukcí hydraulické brzdové válce od společnosti ACE Stoßdämpfer GmbH.

Mikrobiologický monitoring prostředí je regulován prostřednictvím směrnice ISO 18593. Přední společností, která nabízí řadu specializovaného laboratorního vybavení, je Pinpoint Scientific z Bridgendu ve Walesu ve Velké Británii. Sortiment výrobků zahrnuje řešení pro monitorování vzduchu, kontinuální monitorování životaschopných částic a řešení pro monitorování izolátorů. Vysoce kvalitní odběr vzorků pro laboratorní pracovníky zahrnuje také vysokou úroveň uživatelského komfortu a účinnou ochranu proti kontaminaci. Za ukázkový příklad řešení promyšleného do nejmenších detailů lze považovat i řadu mikrobiálních vzorkovačů vzduchu ImpactAir od společnosti Pinpoint Scientific. Jsou určeny pro kontinuální monitorování ve výzkumných a průmyslových laboratořích, kde je kriticky důležitý odběr vzorků životaschopných částic v průběhu procesu. Práce probíhá tak, že vzduch je nasáván vysokou rychlostí přes velmi úzkou vstupní štěrbinu, přičemž částice, včetně mikrobů ve vzduchu, narážejí na aplikovaný kultivační povrch v Petriho misce a ulpívají na něm. Petriho miska se pomalu otáčí pod vstupním otvorem, aby se zajistilo, že vzduch vždy dopadá na čerstvou oblast kultury. Tím se výrazně snižuje pravděpodobnost dvojího nárazu. Jedná se o mikrobiologický a fyzikální jev, kdy dva mikrobi skončí na stejném místě a během inkubace se jeví jako jedna kolonie. Aby uživatelům co nejvíce usnadnili práci, zejména v čistých prostorách laboratoří potravinářské nebo lékařské techniky a také ve farmaceutickém průmyslu při odběru vzorků, obrátili se konstruktéři společnosti Pinpoint Scientific při hledání kvalitních komponent pro regulaci otáček na britského distributora ACE Stoßdämpfer GmbH. Po zvážení všech požadavků a přání doporučil pro ovládání kapotáže hydraulické brzdové válce německé výroby.

Hydraulické brzdové válce pro speciální řešení



Wyn Gordge, jeden z obchodních inženýrů společnosti ACE ve Velké Británii, popisuje výchozí situaci: "S naším distributorem, společností Applied Automation, jsme často úspěšně spolupracovali, takže i v tomto případě vedla dodávka rychle k požadovanému výsledku na straně zákazníka." Jako rozhodující bod pro použití hydraulických brzdových válců popisuje přání zákazníka, aby proces otevírání kapoty vzorkovače probíhal bez větší námahy. Bez tohoto požadavku by byly jako strojní prvky v zásadě vhodné i nerezové průmyslové plynové pružiny ACE, které lze pomocí ventilu přesně nastavit na požadovanou rychlost otevírání a zavírání. Protože však na rozdíl od vzhledově velmi podobných průmyslových plynových pružin stačí u hydraulických brzdových válců typu HB15-50 ke spuštění procesu otevírání kapoty pouze poklepat, padla volba na tyto komponenty, které má společnost ACE v oblasti regulace rychlosti k dispozici. Dalším plusem v této aplikaci je vlastnost, že tyto brzdové válce umožňují šetrný proces zavírání s dodatečným tlumením.

ACE jako odborná značka skupiny Stabilus a Applied Automation jako zkušený distributor komponent pro laboratorní techniku dokázaly využít další silné stránky. Společnost ACE, známá jako partner pro vývoj a ceněná pro řešení na míru i pro malá množství, dosáhla hydraulického výkonu: Protože se vzorkovače ImpactAir používají převážně v kritických laboratorních prostředích a čistých prostorách, nepřicházelo podle zadání společnosti Pinpoint Scientific v úvahu použití strojního oleje jako tlumicího média v těle brzdového válce. Vzhledem k tomuto požadavku a vzhledem k citlivým oblastem použití zvolila společnost ACE speciální rostlinný olej s velmi podobnou viskozitou a životností. V průběhu navrhování výrobku pak konstruktéři společnosti Pinpoint Scientific přidali nerezová pouzdra, která obalují hydraulické brzdové válce, jejichž vnější tělesa jsou standardně vyrobena z oceli s povrchovou úpravou. Toto opatření slouží jednak ke splnění vysokých hygienických požadavků na provoz v čistých prostorách, jednak nerezový materiál pouzder dokonale ladí s celkovým designem zařízení ImpactAir-140.

Použité strojní prvky od společnosti ACE se ideálně hodí k otevírání kapoty a jejímu udržování v úhlu otevření 60 stupňů podle potřeby, a to díky plynulé regulaci tlačné nebo tažné síly v rozmezí 20 N až 800 N. Strojní prvky jsou rovněž vhodné pro použití s ImpactAir-140. Nastavení dvojčinných nebo jednočinných hydraulických brzdových válců se snadno provádí pomocí nastavovacího segmentu na pístu. Vzhledem k jejich vysoké kvalitě a dlouhé životnosti neexistují téměř žádné limity pro přání koncových zákazníků v laboratorním sektoru, pokud jde o četnost otevírání a zavírání, jak vysvětluje společnost Pinpoint Scientific. Jinak se tyto strojní prvky pro přesnou regulaci otáček používají především v nejrůznějších automobilových nebo průmyslových konstrukcích, ale také v elektrotechnickém, nábytkářském a volnočasovém průmyslu.

Více novinek.

Ve švýcarském vědeckém centru Technorama nabízí 500 exp...

Sportovní vědci při svých návrzích používají tak&eacute...

Přeprava mRNA vakcíny proti COVID-19 od společnosti Biontech/Pfizer představuje skutečnou...

Vedle softwaru pro dimenzování a dat CAD a simulací nabízí nyn...

Společnost ACE Stoßdämpfer GmbH nyní nabízí konstruktérům...

Stejně jako jsou kaskadéři pro filmové hvězdy, jsou strukturální tlumiče TUBUS pro drahé filmové...