Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Tichý, tichý kompresor: tlumiče vibrací ACE dělají z luxusního obytného vozu tichý vůz

Modernizace velkého luxusního obytného vozu pomocí levných malých komponentů: Vzduchové kompresory svého obytného vozu vybavil holandský designér tlumiči vibrací od společnosti ACE Stoßdämpfer GmbH jako přídavnými zařízeními a zajistil tak uvnitř ticho

Obytné vozy jsou v módě a existuje mnoho různých mobilních možností pro individuální cestování. Jedním z nejluxusnějších jsou takzvané obytné vozy (RV) od různých poskytovatelů v USA. Díky elegantním interiérům, exkluzivním exteriérům a výkonným motorům se obytné vozy tohoto segmentu vyvinuly v pětihvězdičkové hotely. Nepatří sem ani hlasitě hučící klimatizace, ani další technické systémy ovládané silou kompresorů, jako je vzduchové odpružení, otevírání a zavírání dveří nebo sanitární systémy. Během jízdy není dodatečný hluk způsobený těmito spotřebiči ještě rušivý, protože kompresor napojený na motor pak zajišťuje stlačený vzduch. Po zastavení však cestující chtějí mít svůj klid v pravém slova smyslu. V takovém případě přebírají úkol zajistit příjemné životní prostředí při odstavení vozidla dva další kompresory. Podrobněji řečeno, problém se systémem přívodu vzduchu pro odpružení, dveře a toalety spočíval v upevnění příslušných kompresorů. Ty byly namontovány v jednom z technických a zásobovacích prostorů pod obytným vozem a přenášely vibrace do karoserie. To vedlo k jasně znatelným a slyšitelným vibracím, které majitel nechtěl tolerovat, zejména proto, že dva menší kompresory pracovaly střídavě v intervalech 15 až 30 minut v závislosti na spotřebě vzduchu, což se ukázalo jako nesnesitelné, zejména v noci.

Profesní zkušenosti výhodou
Peter van Dijk, nástupce zakladatelské generace a vrcholový manažer nizozemské společnosti Dijko Ovens B.V. z Tilburgu, se cítil nucen jednat. Jako strojní inženýr a odborník na automatizaci a elektronické řízení systémů pecí s integrovaným vakuem a hlubokým mrazením pro velké pekárny pro něj nejsou klimatizační technika ani pneumatické systémy a kompresory knihami se sedmi plombami. Proto se vydal na internet hledat průmyslově osvědčené komponenty pro izolaci vibrací. Po několika kliknutích narazil na stránky společnosti ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, která patří do skupiny Stabilus. Všiml si, že tato společnost z Porýní má kromě produktů z oblasti tlumicí techniky, regulace otáček a bezpečnostních produktů také velké množství řešení pro vibrační techniku.

Tento segment trhu má pro společnost ACE stále větší význam, protože vibroizolační panely, tlumiče vibrací a vzduchové pružiny lze použít i ke splnění přísných požadavků na ochranu pracovníků, včetně emisí hluku. V samotném sektoru tlumičů vibrací ACE tvoří jedenáct různých skupin výrobků. Tyto komponenty, souhrnně označované jako pryžokovové izolátory, lze použít v široké škále aplikací. Izolují rušivé nárazy a vibrace strojů a motorů do té míry, že výrazně zlepšují pracovní podmínky pro lidi a životní prostředí. Například v oblasti měřicí techniky lze často jen díky jejich použití získat použitelné výsledky. Ať už se jedná o nivelační nebo robustní patky strojů, miskové prvky, spojovací prvky izolující vibrace nebo rychloupínací prvky, všechny tlumiče vibrací ACE lze použít univerzálně a představují ideální řešení pro většinu problémů s vibracemi známých z průmyslových aplikací. O tom, že mezinárodně uznávaný servis ACE pomáhá i při individuálních projektech, jako je projekt Petera van Dijka, svědčí návrh na zklidnění kompresorů obytného automobilu pomocí bezplatného výpočetního nástroje, který lze nalézt na této internetové adrese:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

.


Více novinek.

Ve švýcarském vědeckém centru Technorama nabízí 500 exp...

Sportovní vědci při svých návrzích používají tak&eacute...

Přeprava mRNA vakcíny proti COVID-19 od společnosti Biontech/Pfizer představuje skutečnou...

Vedle softwaru pro dimenzování a dat CAD a simulací nabízí nyn...

Společnost ACE Stoßdämpfer GmbH nyní nabízí konstruktérům...

Stejně jako jsou kaskadéři pro filmové hvězdy, jsou strukturální tlumiče TUBUS pro drahé filmové...