Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

Společnost PFISTERER mění svou pozici a posiluje svou pozici mezinárodní technologické společnosti.

Čestným předsedou dozorčí rady SE se stává Karl-Heinz Pfisterer.

Winterbach, Německo - 28. července 2023 - Zápisem do obchodního rejstříku (HRB 790497), který se uskutečnil 28. července 2023, byla dokončena přeměna společnosti PFISTERER Holding AG na evropskou společnost (Societas Europaea, SE). Nová právní forma podtrhuje postavení společnosti PFISTERER jako mezinárodní technologické společnosti orientované na budoucnost v oblasti spojovací techniky v elektrických sítích. Zároveň představuje důležitý krok pro další úspěšný rozvoj společnosti nezávisle na rodině zakladatelů.

Jako celosvětově aktivní společnost se PFISTERER podílí na mnoha projektech v oblasti obnovitelných zdrojů energie, přenosu a distribuce energie. Přeměna umožní společnosti s pobočkami v Evropě, USA na Středním a Dálném východě, jakož i v Asii a Argentině ještě lépe dostát své mezinárodní orientaci a zaměstnanecké struktuře.

Osvědčený dvoustupňový model řízení s představenstvem jako řídicím orgánem a dozorčí radou jako kontrolním orgánem zůstane zachován i v rámci nové struktury SE. Čestným předsedou dozorčí rady byl jmenován Karl-Heinz Pfisterer, místopředseda dozorčí rady a vnuk zakladatele společnosti. více než 50 let nesl odpovědnost za společnost jako akcionář, nejprve v operativním řízení a poté v dozorčí radě. Funkci místopředsedy dozorčí rady převezme pan Erich Schefold, dosavadní předseda výboru pro audit.
Již od transformace na akciovou společnost v roce 1999 byly položeny základy pro rozvoj společnosti nezávisle na rodině. V dlouhodobém horizontu má nezisková Nadace KAP převzít také pozici akcionáře společnosti po panu Karlu-Heinzi Pfistererovi. Nová právní forma a složení výkonných orgánů vytvořily základ pro dlouhodobou, nezávislou a úspěšnou budoucnost skupiny PFISTERER. Oddělení rodinného a podnikového vedení tak bylo dokončeno.

Nová právní forma nemá v zásadě žádný vliv na smluvní partnery a zákazníky společnosti. Sídlo společnosti PFISTERER Holding SE zůstává beze změny ve Winterbachu.

"Cílem společnosti PFISTERER je doprovázet globální energetickou revoluci a zlepšovat přenos a distribuci elektřiny," říká Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, předseda dozorčí rady. "V průběhu let jsme se vypracovali na jednoho z předních světových dodavatelů technologií pro kontaktování, izolaci a propojování elektrických vodičů."

V rámci přeměny SE hodlá PFISTERER Holding SE také dále podporovat loajalitu zaměstnanců. Zřízením podnikové rady SE vznikne nadnárodní orgán zástupců zaměstnanců. "V takovém orgánu vidíme příležitost pro další společný růst našich zaměstnanců přesahující hranice států," vysvětluje Johannes Linden, mluvčí představenstva. "Těšíme se na další rozvoj naší rostoucí a rozmanité organizace a firemní kultury v mezinárodním prostředí."

Představenstvo očekává v příštích letech silný růst. "Budoucí potenciál naší práce je obrovský," vysvětluje člen představenstva Dr. Konstantin Kurfiss. "Nacházíme se uprostřed dynamického růstu, který je způsoben celosvětovým přechodem na obnovitelné zdroje energie, rozšiřováním sítí a rostoucí poptávkou po energii. Jako průkopník a hybatel inovací jsme hrdí na to, že aktivně utváříme energetickou transformaci."

.

Více novinek.


Winterbach, Německo - 6. února 2024 - Systém zásuvných spojů CONNEX od společnosti PFISTERE...

Winterbach, Německo - 7. listopadu 2023

U pobřeží Dolního Saska byl...

Winterbach, Německo - 15. června 2023 -

Společnost Pfisterer, přední dodavatel řešení pro...

Distribuce a přenos energie patří již téměř 100 let k hlavním kompetencím společnosti PFISTERER....

Od začátku roku je Küssnacht am Rigi novým centrálním místem pro našich přibližně 160 zaměstnanců ve Švýcarsku. Pro skupinu PFISTERER, která má ve Švýcarsku své kořeny již desítky let, to znamená začátek nové éry: v Küssnachtu spojujeme naše divize, které dříve sídlily v Malters a Altdorfu, do nového centrálního technologického a prodejního centra.