Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

18.08.2022 02:08

Novinka: Systém proti zkroucení pro rychlou, přesnou a proti zkroucení odolnou montáž systémových nástaveb

Společnost RK Rose+Krieger rozšířila nabídku příslušenství pro jednodílné plastové spojky trubek RK Light Clamps o velikosti 30 mm. Při použití v systémových sestavách zaručuje nový zámek proti zkroucení Anti-Twist časově úspornou montáž a jednoduché nastavení konstrukce. Systém z eloxované hliníkové trubky (průměr 30 mm) se čtyřmi profilovými drážkami v úhlové vzdálenosti 90° a černými plastovými sponami ze zesíleného polyamidu lze libovolně kombinovat se všemi jednodílnými svorkami RK Light Clamps velikosti 30 mm v uzavřeném provedení. Další výhoda: Oproti běžným plechovým svorkám se výrazně snadněji vyrovnává a montuje.

Při montáži se drážkovaný profil prostrčí plastovými konektory, ručně se předepne dvěma sponami - jednou před a jednou za trubkovým konektorem -, aby se zabránilo zkroucení, a jednoduchým utažením šroubu se upevní v upínacím prvku. Uspořádání čtyř drážek profilu pod úhlem 90° zaručuje vždy přesné, pravoúhlé vzájemné umístění trubek. S pomocí nového systému tak může i složité konstrukce postavit pouze jeden člověk.

Systém proti zkroucení je obzvláště vhodný pro realizaci konzolových konstrukcí. Zde jsou plastové spojky výhodné díky své nízké hmotnosti, ale používaly se jen zřídka, protože nad určitým kroutícím momentem prokluzují na hliníkové trubce. Nový systém proti zkroucení takovému prokluzování, a tím i zkroucení konstrukce, zabraňuje, protože dokáže absorbovat mnohonásobně vyšší točivé momenty než jednoduché plastové spojky. Uživatelé tak mohou v ještě větší míře využívat výhod lehkých jednodílných svorek RK Light. Systém lze libovolně kombinovat ve velikosti 30. To znamená, že jej lze použít speciálně tam, kde je třeba spolehlivě zabránit zkroucení konstrukce.

"První zákazníci, kteří již úspěšně používají náš systém Anti-Twist, zjistili, že obrovská úspora času při montáži a optimalizace hmotnosti ve srovnání s plechovými svorkami, stejně jako atraktivní vzhled, představují jasnou přidanou hodnotu," vysvětluje Michael Neubaur, produktový manažer pro spojovací techniku ve společnosti RK Rose+Krieger.

Trubky systému proti kroucení jsou k dispozici buď jako šestimetrové tyče, nebo řezané na míru. Příchytky jsou k dispozici v sáčcích po deseti kusech.

Více novinek.

Komplexní portfolio produktů pro vnitřní tok zboží
Nová posuvná vodítka s přizpůsobeným polohováním

01.06.2023 01:05

Změna v řízení
Björn Riechers přebírá vedení společnosti RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregora Langera
SensorBoard - alternativa k optickým metodám určování polohy

19.10.2022 01:00