Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Řešení pro pracoviště a intralogistické systémy

SensorBoard - alternativa k optickým metodám určování polohy

S deskou SensorBoard pro detekci polohy a orientace komponent integruje společnost RK Rose+Krieger technologii běžně používanou v televizních studiích do svého modulárního systému pro systémová řešení na míru. Deska SensorBoard je flexibilně škálovatelná a v mnoha případech nahrazuje nákladnou technologii kamer a senzorů. Systém ukazuje své přednosti zejména v kombinaci s (kolaborativními) roboty, osovými systémy a dalším automatickým zpracováním výrobků.


Technologie SensorBoard, původně vyvinutá pro bezobslužný pohyb televizních kamer z řídicího pultu ve studiu, má široké uplatnění i v průmyslu. Ať už se jedná o automatizační systémy, přenosovou techniku, zpracovatelské stroje nebo pracovní stanice a automaticky řízená vozidla (AGV) - všude tam, kde je vyžadováno přesné polohování nebo manipulace s volně umístěnými komponenty, ukazuje SensorBoard své přednosti. Je tomu tak proto, že na rozdíl od běžné senzorové a kamerové technologie není výkonnost desky SensorBoard negativně ovlivněna nedostatečnými nebo extrémními či měnícími se světelnými podmínkami, ani nečistotami, prachem nebo olejem.


Deska SensorBoard se skládá z nejméně dvou senzorových ploch a je flexibilně škálovatelná od 100 milimetrů čtverečních. Pokud je kombinována s cobotem, ten polohuje nebo detekuje komponenty ležící na senzorové ploše nebo v místnosti s přesností 0,01 milimetru a uchopuje je stejně přesně, jako kdyby byl systém mechanicky spojen. Technologie SensorBoard, používaná v ručních vozících cobot (nebo dokonce v plně automatizovaných systémech AGV), které se pohybují mezi několika pracovišti nebo montážními linkami, umožňuje vysoce přesné umístění příslušného vozidla v místě určení a připravuje jej tak na další plně automatizovanou manipulaci s výrobky z nejrůznějších průmyslových odvětví.


Dceřiná společnost RK Rose+Krieger RK-AHT integruje technologii SensorBoard do řešení pro konkrétní zákazníky. Společnost nabízí řešení pro manuální, poloautomatické nebo plně automatické úlohy v širokém spektru průmyslových prostředí.


Zájemci si nyní mohou nová řešení SensorBoard vyzkoušet v akci v showroomu RK-AHT v Bienenbüttelu.

Více novinek.

Komplexní portfolio produktů pro vnitřní tok zboží
Nová posuvná vodítka s přizpůsobeným polohováním

01.06.2023 01:05

Změna v řízení
Björn Riechers přebírá vedení společnosti RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregora Langera

19.10.2022 01:00

Společnost RK Rose+Krieger rozšířila nabídku příslušenství pro jednodílné plastové spojky trubek RK Light Clamps o velikosti 30 mm. Při použití v systémových sestavách zaručuje nový zámek proti zkroucení Anti-Twist časově úspornou montáž a jednoduché nastavení konstrukce. Systém z eloxované hliníkové trubky (průměr 30 mm) se čtyřmi profilovými drážkami v úhlové vzdálenosti 90° a černými plastovými sponami ze zesíleného polyamidu lze libovolně kombinovat se všemi jednodílnými svorkami RK Light Clamps velikosti 30 mm v uzavřeném provedení. Další výhoda: Oproti běžným plechovým svorkám se výrazně snadněji vyrovnává a montuje.