Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Mezinárodní mrazírenská výzva 2023: Optimalizujte své skladovací procesy při -80 °C

Globální oteplování je pro lidstvo výzvou - Šarm aš-Šajch nám to znovu připomněl. Kromě abstraktních globálních otázek OSN však mohou pomoci i malé osobní kroky. Diskuse o udržitelnosti se týkají především spotřeby energie. Laboratorní vybavení není výjimkou. I ty nejekologičtější a energeticky nejúspornější mrazničky s ultranízkými teplotami stále vyžadují značné množství energie, aby udržely extrémně nízkou teplotu -80 °C 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, po celá léta.

Nezisková organizace My Green Lab a Mezinárodní institut pro udržitelné laboratoře (I2SL) se opět spojily, aby ocenily nejlepší koncepty pro zlepšení chladírenských skladů z hlediska udržitelnosti: The Freezer Challenge 2023.

Uživatelé, včetně vás, mohou získat body tím, že přijmou opatření v oblasti správných postupů řízení, vyladění teploty a dalších oblastech a že budou sdílet informace o osvědčených postupech. Oceněni budou ti, kteří nejvíce přispěli k úspoře energie a zlepšení skladování vzorků. Kromě optimalizace vlastního chladicího zařízení se všichni učíme uvědomělejšímu zacházení s energií v laboratoři.

Od roku 2017 ušetřila výzva díky lepšímu skladování v chladu více než 24 milionů KWh elektrické energie po celém světě.

Vzhledem k naší odpovědnosti vůči životnímu prostředí je společnost Eppendorf hrdá na to, že může od roku 2018 podporovat Mezinárodní mrazírenskou výzvu 2023 již šestý rok po sobě.

Více novinek.

Při vývoji bioprocesů jsou klíčem k úspěchu data. Je nutné pochopit,...

Efektivní interakce mezi manuálním a automatickým pipetován&ia...

Značky ACT (Accountability, Consistency, Transparency) fungují podobně jako nutriční z...

V laboratořích zabývajících se přírodními vědami, kde j...

Investigators 2024 získává Clemens Plaschka, Rakousko

Nezávislá porota, které předsedala profesorka Laura Machesky, vybrala Clemensův výzkum molekulárn...