Katalog

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Může být strojírenství udržitelné?

Ano, a to hned několikrát!

Již při výrobě našich strojů šetříme energii a likvidujeme odpad. Prozíravé řízení budov také snižuje spotřebu energie na vytápění, osvětlení a elektřinu. Nízkou spotřebou a dlouhou dobou provozu však přispíváme i ke snižování zdrojů, které naši zákazníci využívají.

Jsme obzvláště hrdí na naše systémy povrchového zpracování, které umožňují především dnešní technologie šetrné k životnímu prostředí.

Nejen velké věci, ale i mnoho malých věcí přispívá k udržitelnosti a zajišťuje lepší zítřek.

Šetříme zdroje
Již ve 30. letech 20. století bylo zjištěno, že ložisko zpracované technologií Superfinish je nejen tišší a déle vydrží, ale také vyžaduje méně energie. Společnost Supfina tento proces Superfinish dále rozvíjela a dnes je nepostradatelný všude tam, kde se věci pohybují.

Udržitelnost je tedy nedílnou součástí společnosti Supfina od samého počátku.

Elektromobilita bez Superfinish?
Těžko představitelné.
V elektromobilech je mnoho věcí v pohybu a povrchy součástí s nízkým třením jsou předpokladem pro hospodárné využití energie, a tedy i předpokladem pro delší dojezd.

V každém ložiskovém bodě, ať už v motoru, na nápravách nebo v ložiskách kol, se proto vyžaduje nejen dosažení maximálního kilometrového výkonu, ale především minimální tření.

Základem pro splnění těchto požadavků jsou dnes desetiletí výzkumu a vývoje moderní technologie superfinišování.

Kvalita ložisek má totiž přímý vliv na kilometrový výkon vozidla.

Nižší tření = vyšší účinnost.
Společnost Supfina má řešení.

Větrná turbína se skládá z mnoha různých ložisek, od malých v generátorech až po obrovská ložiska pro otáčení kazatelny a hřídele rotoru. Každé z těchto ložisek musí mít co nejnižší tření, vysokou únosnost a extrémně dlouhou životnost.

Všechny tři požadavky jsou bez dokonalého povrchu neřešitelné. Povrchová úprava Superfinish od společnosti Supfina zajišťuje tyto optimální povrchy na všech ložiskových součástech a přispívá tak k ekologické výrobě energie prostřednictvím větrných elektráren po celém světě.

Brzdy pro životní prostředí.
Společnost Supfina disponuje technologií.

Pro snížení enormního znečištění jemným prachem a jeho dopadu na životní prostředí je třeba vyvinout a používat nejen nové pohonné systémy, ale také nové brzdy.

Při otěru brzdových destiček na litých kotoučích se uvolňuje vysoké množství emisí jemného prachu. Právě zde přišla společnost Supfina se svými partnery a vyvinula nový systém:

Na brzdové kotouče se nanese vrstva chránící proti opotřebení pomocí laseru nebo studeného plynového nástřiku a poté se pomocí oboustranné brusky Supfina speciálně navržené pro tuto aplikaci přesně upraví na optimální povrch. Tím se minimalizuje otěr a prodlužuje životnost - dvojnásobná výhoda pro naše životní prostředí!

fotovoltaický systém o rozloze 1250 m2.
Náš příspěvek.

685 Solární moduly, plocha 1250 m2, výkon 250 kWp a úspora 100 tun CO2 ročně: to jsou působivé údaje fotovoltaického systému na střeše tovární budovy Supfina.

S očekávaným ročním výnosem 260 000 kWh vyrobí tolik elektřiny, kolik spotřebuje 65 domácností za rok.

Tato investice je dalším krokem pro budoucnost planety a pro budoucnost společnosti.

Chytrá správa budov
pro naše životní prostředí
Supfina se rozhodla pro systém vytápění s nulovými emisemi CO2 již v rané fázi. Mezi další ekologické projekty patří energeticky úsporné LED osvětlení haly s automatickým řízením osvětlení a fotovoltaický systém. Každý z nich je krokem k větší klimatické neutralitě společnosti Supfina.

A další je již na dohled: fotovoltaický systém brzy zdvojnásobí svou kapacitu.

Více novinek.

Průmysl valivých ložisek zaostává, pokud jde o autonomní výrobu

Společnost Supfina je zákazníkem Hero 2024 v rámci CAD systému Solid Edge společnosti Siemens.

"Jako jeden z předních dodavatelů řešení pro povrchovou úpravu představí tým společnosti Supfina na letošním veletrhu Global Industrie v Lyonu v hale 4 na stánku C156 novinku - superfinišovací stroj Supfina Fact."
"Jako jeden z předních dodavatelů řešení pro povrchové úpravy bude tým společnosti Supfina na letošním veletrhu Grindtec v Lipsku v hale 5 na stánku E04 individuálně radit zájemcům ve všech otázkách týkajících se broušení dvojitých povrchů."
"Řešení pro vysoce přesnou povrchovou úpravu" - to je motto stánku C10 společnosti Supfina o rozloze 132 m2 v hale 10 na veletrhu GrindingHub, který se koná od 17. do 20. května ve Stuttgartu.

06.12.2021 02:00

Supfina je vynikající ...
Společnost Supfina získala 3. místo v letošní soutěži ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".