Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.04.2023 00:04

Eppendorf představuje první mikrocentrifugu s chlazením uhlovodíkem

Přední společnost Eppendorf v oblasti přírodních věd představila odstředivku 5427 R - první mikrocentrifugu Eppendorf s chlazením uhlovodíky, která přispívá k ještě udržitelnějšímu laboratornímu prostředí. Díky této nabídce mohou nyní zákazníci provádět různé aplikace v molekulární a buněčné biologii a zároveň používat chlazené zařízení, které obsahuje přírodní chladivo s téměř nulovým GWP. Chcete-li chránit své vzorky - a planetu.

Přírodní chladicí činidla, jako je R290 (propan), mají podobně nízký potenciál globálního oteplování (GWP) jako CO2 (<3), zatímco konvenční chladiva, jako je R134a, mají GWP 1430, a tudíž mají při uvolňování do životního prostředí nepoměrně větší dopad na globální oteplování.

Certifikace chladicího zařízení Centrifuge 5427 R štítkem ACT zákazníkům ještě více usnadňuje výběr udržitelnějšího výrobku, protože tento štítek poskytuje jasné, třetí stranou ověřené informace o jeho dopadu na životní prostředí (např. výroba, spotřeba energie a vody, stejně jako balení a konec životnosti výrobku).

Nová chladicí jednotka Centrifuge 5427 R však boduje nejen spolehlivým chlazením na propan: Díky svým kompaktním rozměrům a dvouřadému rotoru FA-45-48-11 pro až 48 x 1,5/2 ml zkumavek je optimálním řešením pro laboratoře s vysokou kapacitou vzorků. Díky velkému výběru rotorů je také dobrou volbou pro oblasti, kde přístroj sdílí mnoho uživatelů: devět možností rotorů, sestávajících z rotorů s pevným úhlem a výkyvných kbelíků, pokrývá širokou škálu aplikací v oblasti molekulární a buněčné biologie.

Více novinek.

Při vývoji bioprocesů jsou klíčem k úspěchu data. Je nutné pochopit,...

Efektivní interakce mezi manuálním a automatickým pipetován&ia...

Značky ACT (Accountability, Consistency, Transparency) fungují podobně jako nutriční z...

V laboratořích zabývajících se přírodními vědami, kde j...

Investigators 2024 získává Clemens Plaschka, Rakousko

Nezávislá porota, které předsedala profesorka Laura Machesky, vybrala Clemensův výzkum molekulárn...