Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

30.10.2023 01:10

Inženýrský nováček 2023

Tři kandidáti v napínavém finále v Motku, vítězné týmy - powered by norelem

Na letošním veletrhu Motek představila společnost norelem kromě mnoha nových produktů opět zvláštní událost: ocenění "Strojírenský nováček". Vítězové letošního ročníku byli vyhlášeni během slavnostního ceremoniálu.



Ve středu 11. října ve 14 hodin konečně nadešel čas: poté, co se do odpočítávání zapojilo mnoho diváků, vyhlásila Akademie norelem vítěze soutěže Strojírenský nováček 2023. Vybrané týmy představily sebe i svůj projekt a převzaly ceny. Poté se u stánku zdrželo mnoho návštěvníků - od zkušených nákupčích až po mladé projektanty. Slavnostní předávání cen i výrobky norelem se setkaly s živým zájmem, a to i mezi zahraničními hosty.



Engineering Newcomer - soutěž

Soutěž designérů se letos konala již podesáté. Nabízí žákům a studentům vysokých škol, technických škol a VOŠ možnost nechat si posoudit svůj samostatně vypracovaný projekt nebo závěrečnou práci z oblasti strojírenství a vývoje špičkovou odbornou porotou a představit ji široké veřejnosti. V letošním roce bylo opět přihlášeno mnoho projektů z oblastí, jako je automatizace, potravinářská a zdravotnická technika, termoelektronika, doprava a dopravní prostředky. U všech nápadů odborníci zkoumali jejich inovační a praktickou hodnotu, možnosti uplatnění na trhu, chytré a hospodárné využití standardních i nakupovaných dílů a také jejich velmi praktické zpracování a funkci. V neposlední řadě hraje roli i technologické provedení a profesionální prezentace, například v sociálních médiích.



Vítězné týmy - powered by norelem

Technická škola Rudolfa Diesela v Norimberku letos obzvlášť přesvědčila. Jejich projekt "LaWiKran", mobilní zvedací řešení pro včelařství a zemědělství, získal v soutěži 1. místo. Tým zvládl úkol dokončit inovativní jeřáb během půl roku při zachování jeho kompaktní konstrukce. Jeřáb LaWiKran lze použít ke zvedání různých břemen o hmotnosti až 200 kg, jako jsou úly a stavební pytle, na přívěs. Celkem tým použil více než 20 různých výrobků od společnosti norelem, například plynové tlakové pružiny, které usnadňují nastavení jeřábu, kulové čepy s hřibovými úchyty a kluzná ložiska na základním rámu.



Druhé místo obsadila společnost Höhere Technische Bundeslehr- und Versuchsanstalt (HTBLuVA) Wiener Neustadt za svou "odbavovací jednotku pro bedny E2", kterou lze použít v masokombinátu. Zde bylo obzvláště důležité přesně dodržet předpisy potravinářského průmyslu a zajistit výkonnost systému tak, aby mohl zpracovat více než 400 beden za hodinu. I zde se opřeli o široký sortiment výrobků norelem a použili několik standardních dílů, včetně pneumatiky.



Třetí místo obsadila firma HTL Neufelden se "Simulátorem vstřikování KEBA", malým modelem vstřikovacího stroje vhodným na stůl, který má vypadat co nejvíce "reálně" a přitom být přenosný. Pro pohon byly použity standardní komponenty od společnosti norelem, zejména ozubené řemeny, řemenice ozubených řemenů a napínací sady.

norelem byl již všem vítězným týmům znám jako dodavatel kompletního sortimentu standardních a provozních prvků. Zejména přehledný online katalog, bezplatné stažení detailních CAD modelů a rychlá dostupnost dílů podle účastníků usnadnily práci na projektu.

Více novinek.

norelem rozšiřuje svůj sortiment standardních dílů

závěsy norelem pro hliníkové profily

Závěsy se vyskytují všude tam, k...

Kamion plný inovací
Řešení pro bezchybné obrábění
Novinka od společnosti norelem: Lineární válečková vedení

26.06.2023 00:00

norelem na automatica 2023
Vyzkoušejte nové a osvědčené produkty norelem naživo