Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Inteligentní produkty pro větší bezpečnost

Pojistné šrouby a nová polohovací pouzdra se snímačem stavu od firmy norelem

společnost norelem pokračuje v rozšiřování svého rozsáhlého sortimentu v oblasti výrobků se snímačem stavu a kromě zajišťovacích šroubů nyní nabízí také polohovací pouzdra se snímačem stavu. S těmito novými inteligentními produkty je společnost norelem průkopníkem na trhu: integrace indukčních senzorů snižuje ztráty materiálu a výrazně zvyšuje spolehlivost procesů.

Výrobní procesy mají být stabilnější, přesnější a spolehlivější. Výrobky se senzorem podporovaným sledováním stavu a polohy, jako jsou zajišťovací šrouby norelem a polohovací pouzdra se senzory stavu, zde nabízejí jasnou výhodu.

V případě zajišťovacích šroubů se senzorem stavu zjišťuje senzor integrovaný do rukojeti stav šroubu. Snímač je připojen k řízení stroje pomocí třížilového PVC kabelu. Stav (zamčeno nebo vytaženo) lze přesně detekovat, což umožňuje řízení procesu v závislosti na ovládání. Délku, výšku a polohu pohyblivých součástí tak lze nastavit ještě přesněji. Aretační čepy od společnosti norelem jsou k dispozici z oceli nebo nerezové oceli.


Polohovací pouzdra se snímačem stavu mají na pouzdře variabilně nastavitelný snímač. Na modely "pro stavový senzor" může uživatel namontovat běžně dostupný indukční senzor o průměru 3 mm. Indukční snímač detekuje signál a přenáší jej do řízení stroje, které například spustí výrobní cyklus pouze tehdy, když jsou všechny ovládací nebo detenční prvky ve správné poloze. Elektronické sledování stavu se používá mimo jiné v obalovém průmyslu, zejména při nastavování formátu balicích strojů.


Kromě aretačních šroubů a polohovacích pouzder má norelem ve svém sortimentu také pružinové přítlačné prvky se senzorem stavu a nerezové senzory stavu s držákem pro rychloupínací svorky.




Více novinek.

norelem rozšiřuje svůj sortiment standardních dílů

závěsy norelem pro hliníkové profily

Závěsy se vyskytují všude tam, k...

Kamion plný inovací
Řešení pro bezchybné obrábění
Novinka od společnosti norelem: Lineární válečková vedení

30.10.2023 01:05

Inženýrský nováček 2023
Tři kandidáti v napínavém finále v Motku, vítězné týmy - powered by norelem