Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

07.06.2023 00:06

Polohovací pouzdra s čidlem stavu od společnosti KIPP

Všechny pozice pod kontrolou

Společnost HEINRICH KIPP WERK rozšířila své portfolio o novou řadu inteligentních polohovacích a lokalizačních pouzder se senzorem stavu. Ty umožňují centrální kontrolu polohy zajišťovacích a kulových zajišťovacích čepů ve výrobním procesu. Pouzdra jsou volitelně k dispozici kompletní s integrovaným senzorem nebo je uživatel může alternativně vybavit komerčně dostupnými typy indukčních senzorů.

Novou řadou inteligentních polohovacích a lokalizačních pouzder podporuje společnost KIPP uživatele v tom, aby jeho procesy byly ještě transparentnější a bezpečnější. Pouzdra s integrovaným stavovým čidlem umožňují řízení procesu v závislosti na aktivaci. Kromě toho lze zajistit, aby se ovládací nebo zajišťovací prvek nacházel v požadované poloze, například při nastavování formátu balicích strojů nebo na montážních přípravcích v klasickém strojírenství.

Pouzdra tvoří montážní bod pro zajišťovací a kulové čepy, ve kterém se mohou bezpečně a přesně zajistit. V polohovacích a lokalizačních pouzdrech je standardně instalován indukční snímač, který lze variabilně nastavovat pomocí upínací matice. Díky tomu je možné elektronicky zjistit, zda je šroub v objímce, nebo ne. Při použití více objímek lze určit, ve které z nich se nachází ovládací nebo zajišťovací prvek.

Snímače mají dvoumetrový třížilový kabel z PVC, který přenáší signály zpracované snímačem do řídicího systému stroje. Uživatel tak má možnost ovládat polohu šroubu z centrálního místa. To je důležité zejména u procesně důležitých sekvencí. Zde lze například prostřednictvím řízení jednotlivých pracovních kroků určit, že obráběcí cyklus začne teprve tehdy, až budou všechny šrouby ve správné poloze.

Nová řada zahrnuje polohovací pouzdra z oceli nebo nerezové oceli, polohovací pouzdra z nerezové oceli a také polohovací pouzdra z nerezové oceli pro šrouby s kulovým zámkem s rotačním pohonem. Každá varianta je k dispozici buď kompletně se snímačem stavu, nebo ve verzi, kterou si zákazník může namontovat sám. Druhá varianta má upínací matici pro montáž běžně dostupného indukčního snímače o průměru 3 mm.

Více novinek.

Volná cesta při výměně obrobků
Snadné a bezpečné vedení velkých závaží
Základy a postřehy ve formátu #kippresso