Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

19.02.2024 16:02

Těžké teleskopické kolejnice do 480 kg od společnosti KIPP

Snadné a bezpečné vedení velkých závaží

Extrémně vysoká nosnost s dokonale hladkým chodem: nové těžké teleskopické výsuvy HEINRICH KIPP WERK nejenže unesou zatížení až téměř půl tuny, ale mají také extrémně hladký chod a snadno se ovládají. Za své pozitivní vlastnosti vděčí tyto siláky propracované konstrukci a zvolenému výrobnímu procesu.

Ať už jde o zásuvku na baterie ve vlaku, dveře CNC stroje nebo posuvné regály na obrobky ve skladu: všude tam, kde je třeba bezpečně skladovat, přemisťovat a manipulovat s velkými břemeny, nabízejí nové těžké teleskopické výsuvy od společnosti KIPP perfektní řešení. Dvě produktové řady s celkem 40 typy pokrývají rozsah délek mezi 300 a 1 500 mm a poskytují maximální nosnost 420 nebo 480 kg při boční montáži. Všechny modely jsou s plným výsuvem. To znamená, že zdvih odpovídá délce montáže, což zase zajišťuje optimální přístupnost a maximální pohodlí.

Teleskopické pojezdy pro vysoké zatížení dosahují díky zvolené výrobní koncepci mimořádně vysoké stability a robustnosti. Nejsou taženy z oceli - jak je ve většině případů obvyklé - ale frézovány z plného materiálu. Tím také odpadá jinak nutný proces kalení, což přináší teleskopickým výsuvům cenovou výhodu oproti tažené verzi se stejnou nosností. Kolejnice a klec s kuličkami jsou vyrobeny z pozinkované kalené oceli, zatímco kuličky jsou z kalené nerezové oceli.

Kromě výrobního procesu přispívá k stabilitě teleskopických výsuvů také jejich konstrukce. Pojezdové lišty a dvojité lišty s profilem T mají frézovaný profil kruhového tvaru, který zvyšuje nosnost a hladkost v porovnání s profilem V. Maximální ohyb je 1 % délky výsuvu a závisí téměř výhradně na tuhosti konstrukcí spojených s vodicími prvky.

ideální pro manipulační a automatizační aplikace
Díky tomu, že jsou teleskopické výsuvy pro vysoké zatížení nejen stabilní, ale mají i mimořádně hladký chod, jsou ideální pro manipulační a automatizační aplikace, kde je vyžadováno trhavé vysouvání. Kromě toho nabízejí vynikající odolnost vůči působícímu zatížení i při vysunutí. To je zase předurčuje pro dynamické aplikace s vysokým krouticím momentem.

Teleskopické výsuvy pro těžká vozidla jsou k dispozici v rozměrech 50 x 30 mm (š x v; do 420 kg) a 70 x 32 mm (do 480 kg). Jsou vhodné pro vzdálenost kolejnic až 1 000 mm, rychlost pojezdu až 0,5 m/s a teploty od -20 do 180 °C. Maximální nosnost se vztahuje na vertikálně namontovanou dvojici teleskopických výsuvů při využití plného výsuvu. Při vodorovné montáži je nosnost o 70 % nižší.

Více novinek.