Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Spolehlivost procesů s detekovatelnými ovládacími panely od společnosti KIPP

Aby uvnitř bylo jen to, co tam má být

Vizuálně nebo kovově detekovatelné standardní a provozní díly od společnosti HEINRICH KIPP WERK podporují komplexní bezpečnostní koncepty v potravinářském průmyslu. I ty nejmenší úlomky těchto součástí lze rychle a spolehlivě detekovat a vyřadit z procesu - předchází se tak závažným poruchám a vadným šaržím. Na veletrhu Anuga FoodTec 2024 v Kolíně nad Rýnem bude společnost KIPP demonstrovat, jak to funguje v praxi, na příkladu detektoru kovů ze společnosti Bizerba, Balingen.

Vizuálně detekovatelné provozní prvky od společnosti KIPP jsou zbarveny ultramarínově modře (podobně jako RAL5002). Pozadí: Modrá barva je v potravinářském sektoru poměrně netypická, takže tyto výrobky lze snadno identifikovat, pokud přijdou do styku s potravinami. Kromě toho ovládací panely splňují zvýšené hygienické požadavky. "Naše detekovatelné ovládací panely splňují všechny příslušné normy, a proto se ideálně hodí pro styk s potravinami," vysvětluje Samuel Rasch, produktový manažer společnosti KIPP. "Velký důraz jsme kladli také na geometrii, která je optimalizovaná pro čištění - příkladem je naše křížová rukojeť s uzavřeným obrysem rukojeti a hladkým povrchem."

Kovově detekovatelné ovládací prvky z portfolia KIPP jdou ještě o krok dál. Jejich součásti lze detekovat pomocí indukční technologie. Pokud se do procesu dostanou úlomky nebo celé součásti, speciální detekční systémy dokáží cizí předměty spolehlivě vybrat - i když jsou pouhým okem neviditelné. Úlomky o objemu až 0,027 cm³ (velikost cca 3x3x3 mm) lze detekovat a vyřadit, takže není nutné likvidovat velké množství produkce.

Všechny detekovatelné provozní díly KIPP jsou vyrobeny z termoplastu vyztuženého skelnými vlákny, který splňuje požadavky EU10/2011 a FDA, zatímco vložky jsou vyrobeny z nerezové oceli 1.4404. Maximální provozní teplota je 120 °C. K dispozici jsou obloukové, křídlové, hvězdicové a křížové rukojeti, stejně jako knoflíky s vroubkováním a upínací páky.

Navštivte společnost HEINRICH KIPP ve dnech 19. - 22. března 2024 na veletrhu Anuga FoodTec v Kolíně nad Rýnem v hale 8.1, stánek A090.

Více novinek.

Snadné a bezpečné vedení velkých závaží
Základy a postřehy ve formátu #kippresso
Když je hygiena v centru pozornosti