Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

08.09.2023 00:09

Hydraulické upínací prvky nově v portfoliu KIPP:

Správná hydraulická upínací technika pro každý upínací úkol

Společnost HEINRICH KIPP WERK rozšiřuje své portfolio výrobků v oblasti upínací techniky o velký výběr hydraulických upínacích prvků. Celkem sedm produktových řad umožňuje flexibilně pokrýt širokou škálu upínacích úloh - od jednoduchých upínacích zařízení až po plně automatizované aplikace.

Kromě mechanických a pneumatických upínacích prvků nabízí nyní společnost HEINRICH KIPP WERK svým zákazníkům také ucelený sortiment hydraulické upínací techniky. Sedm výrobkových skupin podpěrných prvků, stahovacích upínačů, otočných pákových upínačů, pákových upínačů, blokových válců, šroubovacích válců a kyvných upínačů pokrývá funkce podpěr a upínání v nejrůznějších hydraulických upínacích aplikacích. Hydraulické upínací prvky KIPP jsou technologií volby všude tam, kde je zapotřebí generovat a přenášet velké síly pomocí malých upínacích prvků.

Výměna informací mezi strojem a upínacím prvkem zajišťuje dobrou ovladatelnost upínacího zařízení, což mimo jiné umožňuje časově optimalizované nastavení hydraulického upínání nejrůznějších obrobků a skupin obrobků. Kromě toho uživatel těží nejen z vysokých bezpečnostních standardů upínacích prvků, ale také z výrazného zkrácení doby upnutí a rozepnutí.

Podle toho, zda mají být prvky použity v automatizovaných nebo neautomatizovaných upínacích zařízeních, nabízí společnost KIPP svým zákazníkům jednočinné nebo dvojčinné upínací prvky. Zatímco u prvně jmenovaných nelze definovat dobu návratu, u dvojčinných upínacích prvků to možné je, což je předurčuje k použití v automatizovaných procesech.


Sedm řešení pro širokou škálu upínacích úloh
S celkem sedmi produktovými rodinami KIPP spolehlivě pokrývá všechny úlohy hydraulického upínání: 1.

Hydraulické opěrné prvky zabraňují vibracím a průhybům obrobku při jeho obrábění. 2.
Hydraulické opěrné prvky zabraňují vibracím a průhybům obrobku při obrábění hydraulické stahovací upínače pro boční přenos upínací síly na obrobek. 3. 3.
Hydraulické otočné pákové upínače se díky své kompaktní konstrukci velmi dobře hodí pro upínací přípravky s omezeným prostorem. 4. Hydraulické
pákové upínače se používají v případě, kdy je třeba obrobek volně odebírat směrem nahoru, když upínací přípravek není upnutý. 5. 5.
Hydraulické blokové válce lze použít jako tlačné a tažné válce a jsou předurčeny pro upínací úlohy, které vyžadují krátké lineární zdvihy s velkými silami. 6.
Hydraulické šroubovací válce lze instalovat přímo do upínacího zařízení a použít je jako tlačné a tažné válce. 7. Hydraulický
blokový válec lze použít jako tlačný válec hydraulické kyvné upínače jsou určeny pro upínací přípravky, u nichž musí být upínací body při vyjímání a zasouvání volné.


Navštivte nás od 18. do 23. září na veletrhu EMO 2023 v Hannoveru v hale 3, stánek I30.

Více novinek.

Volná cesta při výměně obrobků
Snadné a bezpečné vedení velkých závaží
Základy a postřehy ve formátu #kippresso