Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.09.2023 10:09

Společnost KIPP rozšiřuje portfolio pneumatické technologie bezbodového upínání

Tři nové upínací moduly řady KIPP UNILOCK

Společnost HEINRICH KIPP WERK dále rozšiřuje svůj sortiment KIPP UNILOCK v oblasti pneumatické bezbodové upínací techniky. Se třemi novými upínacími moduly nyní KIPP nabízí uživatelům ještě více možností pro rychlé a přesné upínání a referencování upínacích přípravků a obrobků na obráběcích centrech. Nové upínací prvky jsou vhodné mimo jiné pro upínání v situacích s úzkými rozměry stehů, pro automatizovaná upínací zařízení a pro aplikace v oblasti robotiky.

Ať už jde o palety, svěráky, upínací přípravky nebo obrobky - pneumatická technologie upínání s nulovým bodem z řady KIPP UNILOCK umožňuje uživateli změnu během několika sekund s definovaným nulovým bodem a opakovanou přesností menší než 0,005 mm. Společnost KIPP nedávno rozšířila své rozsáhlé portfolio KIPP UNILOCK o další tři upínací moduly. Zákazník tak má možnost ještě lépe a flexibilněji přizpůsobit svou upínací techniku příslušné upínací situaci a odpovídajícím způsobem zvýšit svou produktivitu.

Upínací modul KIPP UNILOCK ASM 99 pro úzké rozměry stehů
Upínací modul ASM 99 je povrchově montovaný upínací modul a je optimálně vhodný pro úzké rozměry stehů. Výška modulu je 56 mm, alternativně je možné upínací modul zcela zapustit do upínací desky nebo do stolu stroje. polohu "otevřeného" posuvu lze sledovat pomocí integrovaného snímače. To zvyšuje bezpečnost práce, protože zajišťuje, že obrobky nebo upínací přípravky jsou pevně upnuty před zahájením obrábění.


KIPPUNILOCK Automatizační upínací modul ESA 138
Automatizační upínací modul ESA 138 byl vyvinut speciálně pro automatická upínací zařízení. Při jejich použití splňuje všechny požadavky na spolehlivost procesu díky integrovaným funkcím monitorování polohy upínacího suportu "otevřeno" nebo "zavřeno" upínacího modulu a také čtyřem vzdáleným opěrným plochám s ovládáním vzduchového systému. Pomocí kontroly podpěr lze kontrolovat polohu upínací palety a zajistit, aby byl přípravek správně umístěn před zahájením výrobního procesu. Užitečnou funkcí je škrabka na nečistoty integrovaná v upínacím modulu, která zabraňuje usazování nečistot na povrchu modulu.


Upínací modul KIPPUNILOCK EGM 110-75 s paletovou spojkou:
Upínací modul EGM 110-75 s paletovou spojkou je k dispozici speciálně pro automatizaci robotů a lze jej použít k automatické výměně upínacích palet. Paletová spojka slouží jako rozhraní mezi upínací paletou a upínacím modulem. prostřednictvím integrované dotazovací funkce lze kontrolovat polohu upínacího suportu "otevřeno" nebo "zavřeno" a ujistit se, že upínací modul a paletová spojka jsou ve správné poloze. Upínací modul je vhodný i pro instalaci s úzkými rozměry stehu přímo na stůl stroje nebo do přípravků. Kompaktní konstrukce paletové spojky v kombinaci s upínacím modulem EGM 110-75 navíc umožňuje vkládat palety velmi blízko stolu stroje.

Novinkou v portfoliu KIPP UNILOCK jsou také kompenzační a holubičí upínací šrouby. Oba jsou vhodné pro upínání a polohování obrobků a přípravků. Kompenzační upínací šrouby umožňují kompenzaci rozchodu ±1 mm v jednom nebo ve všech směrech. Holubičí upínací šroub se upevňuje bez závitu s holubičím ocasem v krátké upínací hraně obrobku.

Navštivte nás od 18. do 23. září na veletrhu EMO 2023 v Hannoveru v hale 3, stánek I30.

.

Více novinek.

Volná cesta při výměně obrobků
Snadné a bezpečné vedení velkých závaží
Základy a postřehy ve formátu #kippresso