Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

29.09.2023 01:09

Hvězdicové rukojeti a kulové čepy s bezpečnostní funkcí od společnosti KIPP

Bezpečnost pod kontrolou

Společnost HEINRICH KIPP WERK rozšiřuje své portfolio o nové hvězdicové kliky a kulové šrouby s bezpečnostní funkcí. Díky integrovanému zajišťovacímu mechanismu, který zabraňuje nechtěnému uvolnění klik a šroubů, zvyšují tyto inovativní novinky bezpečnost a funkčnost široké škály aplikací.

Nové hvězdicové rukojeti s bezpečnostní funkcí od společnosti KIPP nabízejí optimální řešení všude tam, kde je třeba zabránit změnám v místě upnutí v důsledku neúmyslného otevření nebo zavření a zároveň je požadována přilnavost a uživatelská přívětivost. Možnosti použití jsou odpovídajícím způsobem rozmanité a sahají od strojírenství a měřicí techniky až po sportovní a rehabilitační zařízení.

Hvězdicovou rukojetí lze v počátečním stavu volně otáčet a nemá žádné spojení s upínacím bodem. Teprve po stisknutí rukojeti se ozubení zafixuje a upnutí lze uvolnit nebo utáhnout pomocí závitového pouzdra nebo závitového šroubu - volitelně z oceli nebo nerezové oceli. K opětovnému nastavení dochází ihned po uvolnění hvězdicové rukojeti prostřednictvím robustní pružiny z nerezové oceli. Tato bezpečnostní funkce zabraňuje nechtěnému nastavení nastavených poloh.

Ergonomický design a vysoce kvalitní materiály
Ergonomický design hvězdicových knoflíků vychází z normy DIN 6336 a zajišťuje pohodlnou manipulaci. Zohledněním přirozené polohy ruky je zajištěno pohodlné ovládání i po delší dobu. Navíc koncepce designu umožňuje bezproblémové uchopení a otáčení, což vede ke zvýšení produktivity a přesnosti.


Díky použití odolných a trvanlivých materiálů jsou hvězdicové kliky ideálně přizpůsobeny vysokým nárokům průmyslového prostředí, kde dlouhodobě poskytují spolehlivý výkon. Rukojeti jsou k dispozici v různých velikostech s vnitřním nebo vnějším závitem M4 až M10 v červené nebo černé barvě. Symbol zámku na horní straně hvězdicových rukojetí označuje speciální mechanismus výrobků.


Šrouby s kulovým zámkem a tlakovým cylindrickým zámkem
Nové uzamykatelné šrouby s kulovým zámkem jsou dalším vývojem běžných šroubů s kulovým zámkem a jsou k dispozici podle potřeby s rukojetí z nerezové oceli, plastovou rukojetí nebo plastovou T-rukojetí. Otevřením tlačného cylindrického zámku klíčem lze odemknout obě koule a oddělit spojované díly. Pokud je zámek zatlačen ručně, kuličky spojení bezpečně uzamknou. Odemknutí lze provést pouze pomocí klíče.


Tento uzamykací mechanismus umožňuje zafixovat kuličkový zámek v uzamčené poloze, a tím zabránit jeho neoprávněnému vyjmutí nebo manipulaci s ním. Šroub vybavený touto funkcí je vhodný pro použití v oblastech, kde je bezpečnost a kontrola prioritou, například v průmyslu, stavebnictví nebo logistice.

Navštivte nás na veletrhu Motek ve Stuttgartu ve dnech 10. - 13. října 2023 v hale 3, stánek 3520.

Více novinek.

Volná cesta při výměně obrobků
Snadné a bezpečné vedení velkých závaží
Základy a postřehy ve formátu #kippresso