Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

05.12.2023 01:12

Nové křížové rukojeti s uzavřenou konturou rukojeti od společnosti KIPP

Když je hygiena v centru pozornosti

Společnost HEINRICH KIPP WERK vyvinula novou řadu křížových rukojetí s vyčnívajícím ocelovým pouzdrem speciálně pro použití při zvýšených hygienických požadavcích. K dispozici je pět variant - od antibakteriálních až po detekovatelné - které se díky uzavřenému obrysu rukojeti s hladkým povrchem velmi snadno čistí. Vyčnívající ocelové pouzdro nabízí optimální styčnou plochu a díky provedení s vnitřním závitem je obzvláště vhodné pro křížové čepové spoje.

Pokud hledáte robustní a snadno použitelné rukojeti, křížové rukojeti od společnosti KIPP jsou tou správnou volbou. Závity těchto univerzálních výrobků jsou vyrobeny z robustních materiálů, jako je ocel nebo nerezová ocel, zatímco rukojeti jsou vyrobeny z plastu. Z hlediska funkčnosti odpovídají křížové rukojeti normě DIN 6335. Nová řada křížových rukojetí s vyčnívajícím ocelovým pouzdrem vychází z této normy svým hygienicky optimalizovaným, atraktivním designem a pokrývá širokou škálu použití celkem pěti variantami výrobků. Kromě standardní verze jsou k dispozici antibakteriální, vysokoteplotní a vizuálně a kovově detekovatelné specifikace.

Standardní verze je vyrobena ze zesíleného termoplastu, zatímco kovové části jsou volitelně z oceli (modře pasivované) nebo nerezové oceli 1.4305. Antibakteriální křížová rukojeť je vysoce účinná nejen proti velkému množství škodlivých mikroorganismů, jako jsou bakterie nebo plísně, ale také proti multirezistentním zárodkům, jako je MRSA.

Verze odolná proti vysokým teplotám používá speciální plast odolný proti vysokým teplotám, který splňuje mezinárodní normy a směrnice pro bezpečnost potravin a pitné vody FDA, EU10/2011, NSF a KTW. Závitové pouzdro nebo závitový šroub je vyroben z vysoce kvalitní nerezové oceli 1.4404 odolné proti korozi a kyselinám. Křížové rukojeti jsou tak nejen vhodné pro styk s potravinami a pitnou vodou, ale jsou také trvale odolné vůči horké vodě a hydrolýze, což je mimo jiné předurčuje k použití při parní sterilizaci. Vysokoteplotní plast lze spolehlivě používat při kontaktu s horkým vzduchem při trvalých teplotách max. 160 °C a krátkodobě až do max. 250 °C.

. Detekovatelné křížové rukojeti byly navrženy také pro potravinářský průmysl, aby se předešlo závažným poruchám při případné kontaminaci ve výrobním procesu. K dispozici je vizuálně detekovatelná verze v ultramarínové modři (RAL 5002) a verze ze speciálního plastu detekovatelného kovem. Pokud by se tyto provozní díly dostaly do procesu vcelku nebo po částech, lze je snadno a rychle odhalit a vysunout pouhým okem, automaticky pomocí speciálních kamerových systémů nebo systémů pro detekci kovů.

Ve standardním provedení jsou k dispozici křížové rukojeti s průměrem rukojeti od 25 do 63 mm a velikostí závitu od M5 do M16. Všechny ostatní varianty jsou k dispozici s průměrem rukojeti 25 až 50 mm a velikostí závitu od M5 do M10. Kromě křížových rukojetí nabízí společnost HEINRICH KIPP uživatelům také velký výběr hvězdicových, T-rukojetí a hřibových rukojetí z různých robustních materiálů a s různými specifikacemi.

Více novinek.

Snadné a bezpečné vedení velkých závaží
Základy a postřehy ve formátu #kippresso